Terugblik Beste Politicus van het Jaar 2022

Op dinsdag 17 januari is René Segers-Hoogendoorn uitgeroepen tot Beste Politicus van het Jaar. De jury bestond uit Peter Groenendijk (AD Rotterdams Dagblad), Tara Lewis (NRC, OPEN Rotterdam), Jan-Roelof Visscher (RTV Rijnmond) en Nuno Gomes da Silva Neto (Young010), voorgezeten door John Bijl (Perikles Instituut). Zij heeft voor René Segers-Hoogendoorn gekozen omdat hij als eenmansfractie veel voor elkaar krijgt en goed in de dossiers zit. Ook is hij kritisch maar tegelijk op zoek naar oplossingen: een zeldzame combinatie, aldus de jury.

De prijs is aan René overhandigd door de winnaar van vorig jaar, Tjalling Vonk van de ChristenUnie Rotterdam.

De andere genomineerden waren Mina Morkoç van GroenLinks en Simon Ceulemans van Leefbaar Rotterdam.

Ook is er een aanmoedigingsprijs uitgereikt aan Perry de Snoo als beste wijkraadslid van 2022! Hij is een echte verbinder binnen Vreewijk en doet als wijkraadslid van wijkraad Vreewijk ontzettend veel voor de wijk. De andere genomineerden waren Parisa Akbarzadehpoladi van wijkraad Ommoord en Kinara Bahadoer van wijkraad IJsselmonde.

Als laatste is de Mark Hoogstad Beurs voor journalistieke verdieping uitgereikt aan Jack Westerlaken en Lennaert Rooijakkers, de makers van de documentaire over het Oekraïne dorp in Vlaardingen. Deze werd uitgereikt door de voorzitter van de jury voor deze Beurs, Henrik-Willem Hofs.

Samen met medeorganisator Debatpodium Arminius kijken we terug op een mooie avond waarop lokale politiek en journalistiek centraal stonden.

Lees het juryrapport door op onderstaande knop te klikken en bekijk hier het videoverslag van de avond.

Juryrapport Beste Politicus van het Jaar 2022

Door