Schoolklassen gezocht!

Trainers van LOKAAL toeren ook dit jaar langs Rotterdamse middelbare scholen en mbo-instellingen om jongeren uit te dagen zich uit te spreken over  – en stil te staan bij – de vrijheden die verbonden zijn aan onze democratie. Geef je klas op en wij komen graag langs om het debat hierover op gang te brengen.

De vier vrijheden van Roosevelt
Centraal staan de vier vrijheden van Roosevelt: de vrijheid van meningsuiting en van godsdienst en vrijwaring van gebrek en vrees. Aan de hand van filmfragmenten zullen we met leerlingen het gesprek aangaan. Omdat jongeren, zeker na de aanslagen van de afgelopen periode, veel meekrijgen van de (internationale) spanningen, zijn de debatten een uitgelezen kans om met elkaar stil te staan over wat vrijheid betekent voor elkaar.

Wees er snel bij!

In de periode van maandag 3 april t/m vrijdag 21 april stelt LOKAAL trainers beschikbaar die langskomen in de klas. Dit gebeurt in 2 aaneengesloten lesuren.

Docenten kunnen hun klas(sen) kosteloos opgeven. Let op: wees er snel bij! Er is ruimte voor maximaal 15 klassen in heel Rotterdam.

Update: Inschrijven is helaas niet meer mogelijk, alle plekken zijn vergeven! 

Door

Tags: bevrijdingsdag, roosevelt & vrijheidsdebat