Verkiezing Beste Politicus van Rotterdam

De gemeenteraad, het hoogste orgaan van Rotterdam, bepaalt voor iedereen heel veel van het dagelijks leven. Dat doen de 45 gemeenteraadsleden samen, maar de een zit vaker en steviger aan de knoppen dan de ander. Welke Rotterdamse politicus bepaalde het meest de agenda? Wie was leidend in de publieke opinie? En: wie kreeg het meest voor elkaar?

Een jury, bestaande uit leden van de Rotterdamse politieke pers, beslist wie zich een jaar lang beste politicus van Rotterdam mag noemen.

Genomineerden 2016
Dit jaar zijn gemeenteraadsleden Sven de Langen (CDA), Setkin Sies (CU/SGP) en Querien Velter (SP) genomineerd. Tijdens het 010 debat op woensdag 26 oktober zal bekend gemaakt worden wie zich Politicus van het Jaar mag noemen.

Eerdere winnaars waren onder anderen Nourdin El Ouali (2015), Hugo de Jonge (2014), Maarten Struijvenberg (2013), Maarten van de Donk (2011) en Leo de Kleijn (2009).

De verkiezing vindt elk jaar aan het einde van het jaar plaats en is een initiatief van de Rotterdamse politieke pers en het Periklesinstituut en wordt mede mogelijk gemaakt door LOKAAL.

Agenda