Gerben Vreugdenhil (Leefbaar Rotterdam) beste politicus van Rotterdam 2019

Beeld: Hidde Visser

De gemeenteraad, het hoogste orgaan van Rotterdam, bepaalt voor iedereen heel veel van het dagelijks leven. Dat doen de 45 gemeenteraadsleden samen, maar de een zit vaker en steviger aan de knoppen dan de ander. Welke Rotterdamse politicus bepaalde het meest de agenda? Wie was leidend in de publieke opinie? En: wie kreeg het meest voor elkaar?

De jury, dit jaar bestaande uit Ewoud Kieviet (NOS), Monica Beek (AD/Rotterdams Dagblad), Guido van Eijck (o.a. Investico, Vers Beton), Jan-Roelof Visscher (Rijnmond) en Eppo König (NRC) maakte op vrijdag 13 december in Arminius tijdens een speciale editie van de politieke talkshow DRAAD bekend dat Gerben Vreugdenhil (Leefbaar Rotterdam) zich vanaf nu een jaar lang beste politicus van Rotterdam mag noemen.

Uit het juryrapport: “Met zijn financiële kennis, scherpe vraagstelling en redelijke opstelling is Gerben Vreugdenhil een belangrijke factor in de Rotterdamse raad. Waarmee hij de controlerende taak van de raad haast eigenstandig uitvoert — en zijn mannetje staat tegenover een wethouder met een leger aan ambtenaren. Vreugdenhil is zo’n raadslid dat op het eerste oog niet heel erg opvalt, maar waarvan je zou willen dat er meer waren.”

Ook Stephan van Baarle (Denk) en Nadia Arsieni (D66) waren genomineerd.

Vreugdenhil wordt opgenomen in het rijtje van eerdere winnaars: Vincent Karremans (VVD, 2018), Jeroen van der Lee (PvdD, 2017), Sven de Langen (CDA, 2016), Nourdin El Ouali (NIDA, 2015), Hugo de Jonge (CDA, 2014), Maarten Struijvenberg (Leefbaar Rotterdam, 2013), Maarten van de Donk (VVD, 2011) en Leo de Kleijn (SP, 2009).

Deze bijzondere editie van DRAAD werd georganiseerd door LOKAAL & Arminius i.s.m. het Periklesinstituut. 

Door