Laden Evenementen

« All Evenementen

Vrijheidsdebat: Wat betekent vrijheid voor jou?

5 mei | Gratis

Jaarlijks organiseert LOKAAL op 5 mei tijdens het Bevrijdingsfestival in Rotterdam het Vrijheidsdebat. In voorbereiding op dit debat voerde LOKAAL socratische gesprekken met Mbo studenten.

Tijdens het Vrijheidsdebat gaan wij met jongeren in debat over de vraag: ‘Wat betekent vrijheid voor jou?’ En, dit jaar, aansluitend op het jaarthema: ‘Wat betekent het om in vrijheid te kiezen?’

LOKAAL kiest dit jaar, net als vorig jaar, voor een Socratische debatvorm. Hierin draait het niet zozeer om het verdedigen van stellingen, maar om het voorleggen van dilemma’s. Vorig jaar waren o.a. Arna Mackic (specialist in wederopbouwarchitectuur en onderscheiden met de Jonge Maaskantprijs 2017 voor haar zoektocht naar ‘inclusieve architectuur’ en naar nieuwe vormen van publiek domein), Albert Oosthoek (onderzoeker bij het Nationaal Archief die promoveerde op het Rotterdamse gewapende verzet) en Alfred Kool (Kool is veteraan die van 1977 tot 1982 voorlichtingsofficier was bij Defensie en onder meer uitgezonden is geweest naar Zuid-Libanon) te gast.

Dit debat is gratis toegankelijk. Aanmelden is niet nodig.

Bekijk ook de rest van het programma van het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland.

LOKAAL organiseert het Vrijheidsdebat in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.  

Gegevens

Datum:
5 mei
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Het Park
Parkkade
Rotterdam, 3016 Nederland
+ Google Maps