Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vrijheidsdebat: Spreken is zilver, reaguren is goud

5 mei 2016 van 15:45 tot 17:15 | Gratis

De vrijheid van meningsuiting is vastgelegd in de grondwet. Sociale media als Twitter en Facebook maar ook websites als GeenStijl hebben de drempel om te laten weten hoe je ergens over denkt verlaagd. Deelnemen aan het (publieke) debat is nog nooit zo makkelijk geweest.

Deze online vrijheid van meningsuiting zorgt voor een unieke dynamiek en brengt nieuwe vragen met zich mee. Moet deze online vrijheid op dezelfde manier worden beschermd als offline? Wat dragen de online meningsuitingen bij aan het (publieke) debat? Wie is de reaguurder? Gedraagt hij of zij zich offline anders dan online? En waarom trollen trollen? Praat tijdens het Vrijheidsdebat op 5 mei offline mee over de vrijheid van meningsuiting online.

Te gast: 
Linda Duits (publicist gespecialiseerd in populaire cultuur, in het bijzonder op gebied van gender en seksualiteit, columnist bij Folia en zij blogde jarenlang voor The Post Online. Als onderzoeker is zij verbonden aan het Instituut voor Cultuurwetenschappelijk Onderzoek van de Universiteit Utrecht),  Cemil Yilmaz (columnist en sociaal ondernemer) en Hadjar Benmiloud (schrijfster, columniste en oprichtster webmagazine Vileine).
Met een bijdrage van dichter Edwin de Voigt (Creative Copywriter en optredend dichter bij Revolutie.TV).
Het debat wordt geleid door Abdellah Dami.

Het Vrijheidsdebat vindt dit jaar van 15.45 – 17.15 uur plaats in de Noorse Zeemanskerk aan de Westzeedijk, op steenworp afstand van het festivalterrein.
LOKAAL organiseert het Vrijheidsdebat in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.  

Gegevens

Datum:
5 mei 2016
Tijd:
15:45 tot 17:15
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Organisatoren

LOKAAL
Nationaal Comité 4 en 5 mei

Locatie

Noorse Zeemanskerk
Westzeedijk 300
Rotterdam,
+ Google Maps