Laden Evenementen

« All Evenementen

Verdiepingscursus Socratische gespreksmethodiek: Praktijk, intervisie & toepassing

22 november van 18:00 tot 22:00 | €120

Tijdens de verdiepingscursus leren de deelnemers de Socratische gespreksmethodiek toepassen. Dit betekent de bijpassende gespreksvaardigheden (verder) ontwikkelen, gesprekken leiden, maar ook de methode in de eigen praktijk toepassen.

De Socratische gespreksmethode
De Socratische gespreksmethode is een gestructureerde vorm van dialoog, gericht op het onderzoeken van fundamentele vraagstukken.

De deelnemers werken intensief samen. Anderen overtuigen van een mening is niet aan de orde. De deelnemers stellen vragen, luisteren nauwkeurig en denken gezamenlijk na.  

Voor wie?
Deze verdiepingscursus is bedoeld voor mensen al eerder met deze methodiek kennis hebben gemaakt en bijvoorbeeld de introductiecursus hebben gevolgd.

Deze cursus is bedoeld voor burgers, ambtenaren en vertegenwoordigers van organisaties die zich richten op democratische vernieuwing en die zoeken naar een wijze van met elkaar in gesprek zijn waarin ruimte ontstaat voor ‘collectief denken’. Collectief denken betekent hier: je verdiepen in je eigen denkbeelden en die van de ander.

Door wie?
De verdiepingscursus wordt verzorgd door Maarten Rienks. Maarten voert, leidt en begeleidt sinds 2007 gesprekken rond kleine en grote kwesties. Hij doet dit als coach, gespreksbegeleider en facilitator. Tijdens de G1000 Rotterdam was hij tafelvoorzitter en leidde hij gesprekken door gebruik te maken van de Socratische gespreksmethode. Ook trainde hij de andere tafelvoorzitters.

Waar?
De verdiepingscursus vindt plaats in Het Industriegebouw (Goudsesingel 96, Rotterdam), op de tweede verdieping (Jeanette Markus room & Riek Bakker room). De cursus beslaat twee avonden (donderdag 22 november en donderdag 13 december) en duurt van 18.00 tot 22.00 uur. De kosten voor deze cursus bedragen € 120,- (totaal, voor beide avonden samen).

Wilt u van tevoren een lichte maaltijd gebruiken?
Dat kan kosteloos, tussen 17.30 en 18.00 uur. Geef dit aan bij uw aanmelding, zodat wij rekening met u kunnen houden.

Waarom deze cursus?
De verdiepingscursus Socratische gespreksmethodiek maakt deel uit van de LOKAAL Academie.

Door middel van het aanbieden van deze cursus geeft LOKAAL vervolg aan de opbrengsten van de G1000 Rotterdam, die in 2017 plaatsvond. Het doel van de LOKAAL Academie is het ontwikkelen en ontsluiten van kennis over en de praxis van een deliberatieve democratie.

Aanmelden Verdiepingscursus Socratische gespreksmethodiek

  • Geef alstublieft aan of u mee wilt eten, dan houden wij hier rekening mee. Heeft u dieetwensen? Dan kunt u dit aangeven onderaan dit formulier. Geen dieetwensen? Laat dit formulier dan leeg.
  • Geef alstublieft aan of u mee wilt eten, dan houden wij hier rekening mee. Heeft u dieetwensen? Dan kunt u dit aangeven onderaan dit formulier. Geen dieetwensen? Laat dit formulier dan leeg.
  • Eet u vegetarisch/veganistisch/halal? Heeft u allergieën waar we rekening mee moeten houden?

Gegevens

Datum:
22 november
Tijd:
18:00 tot 22:00
Kosten:
€120
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , , , ,

Organisator

LOKAAL
Telefoon:
010 443 30 60
E-mail:
info@lokaal.org
Website:
www.lokaal.org

Locatie

Het Industriegebouw
Goudsesingel 96
Rotterdam, 3011 KD
+ Google Maps