Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Start Train de premier van 2038

29 september 2018 van 10:00 tot 16:00 | Gratis

Spot jij de nieuwe Lilian Marijnissen? De volgende Pim Fortuyn? Vind jij het leuk om een klas middelbare scholieren kennis te laten maken met de politiek?

Dan is dit je kans.

Tijdens onze tweedaagse cursus (twee zaterdagen) word je klaargestoomd als trainer. Je leert onder meer algemene trainersvaardigheden, hoe je op een effectieve manier een gesprek leidt en hoe je met een klas middelbare scholieren (13 – 18 jaar) het zogenoemde Politieke Spel kunt spelen.

In de weken daarna speel je met een aantal verschillende Rotterdamse schoolklassen het Politieke Spel. In het Politieke Spel begeleid je de scholieren bij het oprichten van hun eigen politieke partij, het ontwerpen van een verkiezingsposter, het verzinnen van speerpunten voor hun partij en het onderhandelen met de andere politieke partijen.

Holland’s next Barack Obama

Na afloop van het spelen van het Politieke Spel wijst elke klas haar drie beste debaters aan. Deze drie nemen het vervolgens in december tijdens de finale in het Rotterdamse stadhuis tegen elkaar op tijdens de finale van het Groot Jongerendebat Rotterdam (GJR), waarvoor je als trainer uiteraard een persoonlijke uitnodiging ontvangt. Dan kun je ‘jouw’ scholieren aanmoedigen en meteen zien of zij (mede) dankzij jou de vloer aanvegen met de andere deelnemers!

Zou jij het talent van Mark Rutte hebben herkend toen Mark nog een Markje was? Maak jij het politieke dier wakker in de Nederlandse Barack Obama of Angela Merkel van 2038? Ben je zelf niet ouder dan 35 jaar?

Meld je dan nu aan!

De cursus vindt plaats op zaterdag 29 september en zaterdag 6 oktober van 10.00 tot 16.00 uur. Houd beide dagen dus vrij. De cursus wordt gegeven door Victor Vlam.

Let op: deelname aan deze cursus is kosteloos, maar niet vrijblijvend. Als je je inschrijft vertrouwen we erop dat je je committeert aan het project. Dit betekent dat er van je wordt verwacht dat je na het volgen van de tweedaagse cursus zelf met minstens twee verschillende schoolklassen het Politieke Spel gaat spelen.

Gegevens

Datum:
29 september 2018
Tijd:
10:00 tot 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,
Site:
https://lokaal.org/projecten/train-de-premier-van-2036/

Organisator

LOKAAL
Telefoon:
010 443 30 60
E-mail:
info@lokaal.org
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Het Industriegebouw
Goudsesingel 96
Rotterdam, 3011 KD
+ Google Maps