Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Preken voor andermans Parochie: imam Azzedine Karrat in de Laurenskerk

11 september 2016 van 10:30 tot 12:00 | Gratis

Op zondag 11 september start het project ‘Preken voor andermans Parochie’ van LOKAAL. Imam Azzedine Karrat (Essalammoskee) zal het spits afbijten. Karrat is te gast bij ds. Bert Kuipers in de Laurenskerk. Karrat verzorgt de eerste preek in de reeks.

Rotterdam herbergt niet alleen tientallen nationaliteiten maar ook vele religies. Onder de naam ‘Preken voor andermans Parochie’ organiseert LOKAAL interreligieuze ontmoetingen, waarbij voorgangers in elkaars parochie spreken om de interreligieuze dialoog op gang te brengen.

De titel van het project verwijst met een knipoog naar een oude Nederlandse zegswijze ‘preken voor eigen parochie’. Iemand die preekt voor eigen parochie richt zich alleen tot gelijkgestemde zielen, maar in ‘Preken voor andermans Parochie’ staat juist de ontmoeting met de ander centraal.

Kon u er niet bij zijn?
Lees hier de preek van imam Karrat.

‘Preken voor andermans Parochie’ maakt onderdeel uit van het G1000-project van LOKAAL. Er zullen in 2016 acht uitwisselingen worden georganiseerd. Houd de agenda op de website van LOKAAL in de gaten om te zien wanneer de andere preken zullen plaatsvinden.

Gegevens

Datum:
11 september 2016
Tijd:
10:30 tot 12:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Organisator

LOKAAL
Telefoon:
010 443 30 60
E-mail:
info@lokaal.org
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Laurenskerk
Grotekerkplein 27
Rotterdam, 3011 GC Nederland
+ Google Maps