Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Preken voor andermans Parochie: Koen Holtzapffel in Pakistan Islamic Centre Rotterdam

21 mei 2017 van 14:30 tot 16:00 | Gratis

Rotterdam herbergt niet alleen tientallen nationaliteiten maar ook vele religies. Onder de naam ‘Preken voor andermans Parochie’ organiseert LOKAAL interreligieuze ontmoetingen, waarbij voorgangers in elkaars parochie spreken om de interreligieuze dialoog op gang te brengen.

Op zondag 21 mei is het de beurt aan Koen Holtzapffel. Hij is dan te gast in Pakistan Islamic Centre Rotterdam (’s Gravendijkwal 46). ’s Ochtends zijn de rollen omgedraaid: om 10.30 uur is imam Ali Chisthi te gast in de Arminiuskerk (Museumpark 3).

De titel van het project verwijst met een knipoog naar een oude Nederlandse zegswijze ‘preken voor eigen parochie’. Iemand die preekt voor eigen parochie richt zich alleen tot gelijkgestemde zielen, maar in ‘Preken voor andermans Parochie’ staat juist de ontmoeting met de ander centraal.

Toegang: vrij. Wees welkom!

‘Preken voor andermans Parochie’ maakt onderdeel uit van het G1000-project van LOKAAL. Er zullen in 2016 en 2017 acht uitwisseling preken worden georganiseerd. Houd de agenda op de website van LOKAAL in de gaten om te zien wanneer andere activiteiten m.b.t. G1000 plaatsvinden.

Gegevens

Datum:
21 mei 2017
Tijd:
14:30 tot 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , ,

Locatie

Pakistan Islamic Centre Rotterdam
's Gravendijkwal 46
Rotterdam, 3014 ED Nederland
+ Google Maps