Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Preken voor andermans Parochie: Imam Ali Chisthi in de Arminiuskerk

21 mei 2017 van 10:30 tot 12:00 | Gratis

Rotterdam herbergt niet alleen tientallen nationaliteiten maar ook vele religies. Onder de naam ‘Preken voor andermans Parochie’ organiseert LOKAAL interreligieuze ontmoetingen, waarbij voorgangers in elkaars parochie spreken om de interreligieuze dialoog op gang te brengen.

Op zondag 21 mei is het de beurt aan imam Ali Chisthi. De imam is dan te gast in de Arminiuskerk (Museumpark 3). ’s Middags zijn de rollen omgedraaid: om 14.30 uur is Koen Holtzapffel te gast in Pakistan Islamic Centre Rotterdam (’s Gravendijkwal 46).

De titel van het project verwijst met een knipoog naar een oude Nederlandse zegswijze ‘preken voor eigen parochie’. Iemand die preekt voor eigen parochie richt zich alleen tot gelijkgestemde zielen, maar in ‘Preken voor andermans Parochie’ staat juist de ontmoeting met de ander centraal.

Toegang: vrij. Wees welkom!

‘Preken voor andermans Parochie’ maakt onderdeel uit van het G1000-project van LOKAAL. Er zullen in 2016 en 2017 acht uitwisseling preken worden georganiseerd. Houd de agenda op de website van LOKAAL in de gaten om te zien wanneer andere activiteiten m.b.t. G1000 plaatsvinden.

Gegevens

Datum:
21 mei 2017
Tijd:
10:30 tot 12:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , ,

Locatie

Arminius
Museumpark 3
Rotterdam,
+ Google Maps