Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Op weg naar G1000 #1: Pussy Policy?

21 februari 2017 van 16:00 tot 18:00 | Gratis

Hoe radicaliseert iemand? Wat kunnen we doen om dit tegen te gaan? Welke aanpak werkt het beste, de harde hand of fluwelen handschoen, zogenoemde ‘pussy’ policy?

Het politieke klimaat verhardt. Toch is uit de stadsdialogen die LOKAAL afgelopen jaar samen met Stichting Formaat en DOCK heeft georganiseerd gebleken dat radicalisering iets is wat beter helemaal aan het begin aangepakt kan worden dan aan het einde. Jongeren moeten uit een isolement worden gehaald, waarbij een zachte aanpak cruciaal is, met oog voor persoonlijke omstandigheden.

Aan de hand van waargebeurde verhalen over radicalisering, waarin groepsdruk, afwezige vaders, witte woede maar ook positieve rolmodellen een rol spelen, gaan wij hierover op dinsdag 21 februari onder leiding van Liesbeth Levy (directeur LOKAAL) in gesprek.

Te gast: Luc Opdebeeck (artistiek leider Stichting Formaat), Wendy de Rijk (manager Jeugd & Participatie DOCK), Stijn Sieckelinck (docent educatie, pedagogiek en orthopedagogiek), Naïma Azough (speciaal rapporteur preventie extremisme).

Toegang: vrij.

LOKAAL organiseert in aanloop naar de burgertop G1000, die op 1 juli 2017 plaatsvindt, een serie van vier bijzondere bijeenkomsten, die bedoeld zijn om input te leveren voor de vragen die tijdens de G1000 centraal zullen staan. Dit is de eerste bijeenkomst. De tweede vindt plaats op donderdag 16 maart vanaf 20.00 uur (i.s.m. de VPRO).

Gegevens

Datum:
21 februari 2017
Tijd:
16:00 tot 18:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , ,

Organisatoren

LOKAAL
DOCK
Formaat
Bibliotheek Rotterdam

Locatie

Bibliotheek Rotterdam, Desideriuszaal (Marten Toonder Zaal)
Hoogstraat 110
Rotterdam, 3011 PV Nederland
+ Google Maps