Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nacht van het Onderwijs

31 maart 2017 van 20:00 tot 1 april 2017 van 6:00 | Gratis

Op 31 maart wordt de Nacht van het Onderwijs gehouden: een nieuw, spraakmakend evenement in het kader van Rotterdam Onderwijsstad van het Jaar.

Op de centrale festivallocatie in Kino is vanaf 20.00 uur tot 06.00 uur een leuk en sprankelend programma met o.a. debat, inspirerende sprekers, comedy, expertmeetings, theater, onderwijsfilms en muziek. Met o.a.: de Levende Jukebox (bekend van De Parade), Meetup010, Digital Playground, de Maakotheek en de grote Onderwijsquiz. Ben je een filmliefhebber? Kom dan zeker kijken naar de allermooiste Onderwijsfilms. De toegang voor de Nacht van het Onderwijs is gratis!

De Perfecte Leraar 

Hoe komt het toch dat zoveel leraren ‘juffrouw’ zijn en geen ‘meester’? Moeten er meer mannen leraar worden? Leraren die bij elkaar in de les kijken en elkaar verbeteren, werkt dat? Moeten leraren feedback vragen aan leerlingen?

Onder leiding van Winfried Baijens (NOS, NPO1 Radio) discussiëren, debatteren en stemmen we met en over leraren en hun vak. Te gast o.a.: Jaap Versfelt (Stichting leerKRACHT), Hugo de Jonge (wethouder Onderwijs), Meester Mark (journalist, schrijver van o.a. Meester Mark draait door) en Carlo Heimeriks (Rotterdamse Leraar van het Jaar, categorie basisschool).

De Perfecte Leraar wordt georganiseerd door LOKAAL en start om 22.00 uur in Kino 1.

Bekijk hier het boekje van de Nacht van het Onderwijs. 

Ook elders in de stad zijn de nodige activiteiten. Een paar voorbeelden: het Erasmus MC opent het Patiëntvrij Leerziekenhuis waar leerlingen een speurtocht kunnen doen naar de verschillende skeletonderdelen, met een gewonde teddybeer een röntgenfoto kunnen laten maken en een pootje kunnen gipsen. Vakcollege De Hef verandert in een nachtschool waarbij alle leerlingen en ouders met het actuele thema ‘Samen’ aan de slag gaan door middel van spoken word, toneel, muziek en film én blijven slapen! 

Gegevens

Begin:
31 maart 2017 van 20:00
Einde:
1 april 2017 van 6:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Kino
Gouvernestraat 129-133
Rotterdam, 3014 PM Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie