Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Masterclass lokale democratie

22 mei 2019 van 19:30 tot 22:00 | €80

De Masterclass lokale democratie bestaat uit vier avonden met gastsprekers die de politiek, de gemeente en de stad als geen ander kennen.

Elke bijeenkomst staat in het teken van een specifieke ontwikkeling of aspect van de lokale democratie en wordt geleid door een zogenoemde ‘master’, iemand met expertise op dit specifieke gebied. Na het voltooien van de Masterclass hebben deelnemers niet alleen inzicht gekregen in politiek-filosofische theorie, deliberatieve democratie en de dialoog, maar ook meer kennis vergaard over participatie en burgerkracht en de wisselwerking tussen media en politiek. In de bijeenkomsten staat ontmoeting, duiding en discussie centraal.

Voor wie?
De Masterclass lokale democratie is bedoeld voor Rotterdammers met basiskennis van politiek en bestuur, die zich professioneel of op persoonlijke titel bewegen in of rondom het politiek-bestuurlijke speelveld.

‘Masters’

  • Maurice Specht en Lot Mertens. Specht is mede-initiatiefnemer van Leeszaal West en zal een masterclass verzorgen over participatie en actief burgerschap. Mertens is gebiedsmanager bij de gemeente Rotterdam en zal vertellen over haar ervaringen op het gebied van burger- en bewonersparticipatie. Hoe zorg je ervoor dat bewoners meepraten en meebeslissen?
  • Gerard Drosterij. Drosterij is politiek filosoof en houdt zich bezig met de vormgeving van de democratie. Hij verzorgt een masterclass over de oorsprong van onze moderne democratie.
  • Ewoud Kieviet en Tanya Hoogwerf. Kieviet is politiek verslaggever van RTV Rijnmond. Hoogwerf is gemeenteraadslid namens Leefbaar Rotterdam. Zij zullen een masterclass verzorgen over (de wisselwerking tussen) media en politiek.
  • Liesbeth Levy. Levy is directeur van Stichting LOKAAL en richtte afgelopen jaar de LOKAAL Academie voor Politiek en Filosofie op. Ze ziet het als missie om de dialoog op alle mogelijke manieren te bevorderen en te faciliteren en ook de kennis daarover te delen. Zij verzorgt een masterclass over het publieke gesprek.

Waar en wanneer?
Deze Masterclass vindt plaats in Leeszaal Rotterdam West op woensdag 22 mei, woensdag 29 mei, woensdag 5 juni en woensdag 12 juni 2019, van 19.30 tot 22.00 uur. Deelname bedraagt €80,- (voor vier avonden, dit is een totaalbedrag).

Update: deze Masterclass is VOL, aanmelden is niet meer mogelijk.

Gegevens

Datum:
22 mei 2019
Tijd:
19:30 tot 22:00
Kosten:
€80
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,

Locatie

Leeszaal Rotterdam West
Rijnhoutplein 3
Rotterdam,
+ Google Maps