Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Masterclass lokale democratie

27 oktober 2020 van 19:30 tot 22:00 | €80

De Masterclass lokale democratie bestaat uit vier avonden met gastsprekers die de politiek, de gemeente en de stad als geen ander kennen.

Elke bijeenkomst staat in het teken van een specifieke ontwikkeling of aspect van de lokale democratie en wordt geleid door een zogenoemde ‘master’, iemand met expertise op dit specifieke gebied. Na het voltooien van de Masterclass hebben deelnemers niet alleen inzicht gekregen in politiek-filosofische theorie, deliberatieve democratie en de dialoog, maar ook meer kennis vergaard over participatie en burgerkracht en de wisselwerking tussen media en politiek. In de bijeenkomsten staat ontmoeting, duiding en discussie centraal.

Voor wie?
De Masterclass lokale democratie is bedoeld voor Rotterdammers met basiskennis van politiek en bestuur, die zich professioneel of op persoonlijke titel bewegen in of rondom het politiek-bestuurlijke speelveld.

‘Masters’

  • Maurice Specht. Specht is mede-initiatiefnemer van Leeszaal West en zal een masterclass verzorgen over participatie en actief burgerschap.
  • Gerard Drosterij. Drosterij is politiek filosoof en houdt zich bezig met de vormgeving van de democratie. Hij verzorgt een masterclass over de oorsprong van onze moderne democratie.
  • Marjolein Nieuwdorp. Nieuwdorp is communicatiestrateeg. Zij verzorgt een masterclass over politieke communicatie.
  • Dr. Liesbeth Levy. Levy is directeur van Stichting LOKAAL, zij promoveerde dit voorjaar op dialoogbegrip en richtte tevens de LOKAAL Academie voor Politiek en Filosofie op. Ze ziet het als missie om de dialoog op alle mogelijke manieren te bevorderen en te faciliteren en ook de kennis daarover te delen. Zij verzorgt een masterclass over het publieke gesprek.

 

Waar en wanneer?
Deze Masterclass vindt plaats in Leeszaal Rotterdam West op dinsdag 27 oktober, dinsdag 3 november, dinsdag 10 november en dinsdag 17 november van 19.30 tot 22.00 uur. Deelname bedraagt €80,- (voor vier avonden, dit is een totaalbedrag).

Uiteraard zal er tijdens de Masterclass rekening worden gehouden met de op dat moment geldende regels omtrent corona. 

Gegevens

Datum:
27 oktober 2020
Tijd:
19:30 tot 22:00
Kosten:
€80
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Locatie

Leeszaal Rotterdam West
Rijnhoutplein 3
Rotterdam,
+ Google Maps