Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Masterclass Gemeentepolitiek

18 mei 2016 van 19:30 tot 22:00 | €70

De Masterclass Gemeentepolitiek bestaat uit vier avonden met gastsprekers die de politiek, de gemeente en de stad als geen ander kennen.

Elke bijeenkomst staat in het teken van een specifieke ontwikkeling of aspect van de gemeentepolitiek en wordt geleid door een zogenoemde ‘master’, iemand met expertise op dit specifieke gebied. Na het voltooien van de Masterclass hebben deelnemers niet alleen hun kennis over de werking van de (Rotterdamse) politiek verdiept, maar ook inzicht gekregen in politiek-filosofische theorie, bestuurlijke veranderingen en actuele ontwikkelingen in onze (lokale) democratie. In de bijeenkomsten staat ontmoeting, duiding en discussie centraal.

Te gast: Gerard Drosterij (politiek filosoof), Maurice Specht (onderzoeker, initiatiefnemer Leeszaal Rotterdam West), Korrie Louwes (oud-wethouder Arbeidsmarkt, Hoger Onderwijs, Innovatie en Participatie, D66), Judith Bokhove (fractievoorzitter GroenLinks Rotterdam), Ines Balkema (Kennispunt Inspraak en Participatie) en Bart van Ulden (hoofdjurist gemeente Rotterdam).

Voor wie?
De Masterclass Gemeentepolitiek is bedoeld voor Rotterdammers met basiskennis van politiek en bestuur, die zich professioneel of op persoonlijke titel bewegen in of rondom het politiek-bestuurlijke speelveld.

Waar en wanneer?
Deze Masterclass vindt plaats in Leeszaal Rotterdam West op woensdag 18 mei, woensdag 25 mei, woensdag 1 juni en woensdag 8 juni 2016.

Gegevens

Datum:
18 mei 2016
Tijd:
19:30 tot 22:00
Kosten:
€70
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Locatie

Leeszaal Rotterdam West
Rijnhoutplein 3
Rotterdam,
+ Google Maps