Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

LOKAAL & Young010 presenteren: Het Socratische Onderwijsdebat

5 oktober 2018 van 19:30 tot 20:45 | Gratis

Leidt ons onderwijs op voor het leven? Of draait het puur om een (plek op) de arbeidsmarkt? Zorgt meetwerk ook voor maatwerk in het onderwijs of sluit het één het ander juist uit? Wat zijn de bijwerkingen van de ‘afrekencultuur’ in het onderwijs? Zorgt deze cultuur niet voor veel meer stress, controle en een wildgroei aan bijlessen? Hoe meet je überhaupt succes in het onderwijs? En hoe ziet de docent van de toekomst eruit? Is dat een begeleider, een inspirator of een leider? Of misschien wel alle drie? Zijn onze docenten toegerust voor de veranderende wereld? 

Tijdens de Nacht van het Onderwijs op vrijdag 5 oktober organiseert Young010 (de opvolger van de Rotterdamse Jongerenraad) onder begeleiding van LOKAAL het Socratische Onderwijsdebat. Dit debat vindt plaats van 19.30 tot 20.45 uur in Kino1.

Onder leiding van Lex Bohlmeijer, die in februari van dit jaar in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen het allereerste Socratische Lijsttrekkersdebat ooit leidde, gaan leden van jongerenraad Young010, docenten, politici en onderwijsexperts op Socratische wijze met elkaar in gesprek over de toekomst van het onderwijs, met als overkoepelende vraag: Wat is de pedagogische opgave voor een toekomstbestendig onderwijs?

Te gast o.a.: Chaimae, Rico en Cyanne (leden Young010), Femke Bouwer (moeder, docent basisonderwijs), Martijn Kathmann (projectleider DOK21), Josine Meurs (gemeente Rotterdam, hoofd onderwijs), Ron Kooren (voorzitter College van Bestuur van het Albeda College), prof. Michaéla Schippers (bijzonder hoogleraar in de gedrag- en prestatiewetenschap aan de Rotterdam School voor Management en de Erasmus universiteit Rotterdam, gespecialiseerd in goal setting), Aetzel Griffioen (hoofdcoördinator van Rotterdam Vakmanstad en filosofieleraar op de basisschool), Ram Bihari (vader van Kiran, lid Young010), Ebami Tom (ondernemer designlab), Karima Ouchan (Link2Work), Marjan de Rijke (docent Engels, deelnemer Broedplaats 010).

Over Young010
Young010 is sinds 23 februari 2017, de dag van hun officiële benoeming in de raadzaal van het stadhuis, hét aanspreekpunt in Rotterdam als het gaat over jongerenzaken. Young010, bestaande uit dertig Rotterdamse jongeren in de leeftijd van 13 tot 23 jaar, gaat over allerlei onderwerpen het gesprek aan met andere jongeren (en volwassenen) in de stad en adviseert het stadsbestuur gevraagd en ongevraagd over wat er onder jongeren leeft en over wat zij belangrijk vinden.

Na het Onderwijsdebat: het Afterdebat: Socratische gesprekken over onderwijs
LOKAAL, Young010 & MeetUp010

  • 5 tafels
  • 5 vragen
  • 5 Socratische gesprekken

In Kino1 vindt tot 20.45 het Socratische Onderwijsdebat plaats, georganiseerd door Young010 (de opvolger van de Rotterdamse Jongerenraad) onder begeleiding van LOKAAL. Na afloop van dit debat organiseren MeetUp010, LOKAAL & Young010 in Kino5 van 21.30 tot 22.15 uur gezamenlijk het afterdebat, waarin in Socratische gesprekken dieper wordt ingegaan op verschillende vragen die tijdens het Socratische Onderwijsdebat zijn opgeworpen.

Over de Nacht van het Onderwijs
Op vrijdag 5 oktober wordt voor de tweede keer in Rotterdam de Nacht van het Onderwijs gehouden: een spraakmakend evenement in het kader van de week van het onderwijs.

Op de centrale festivallocatie in Kino is vanaf 18.30 uur tot 02.00 uur een leuk en sprankelend programma met o.a. debat, inspirerende sprekers, comedy, expertmeetings, theater, onderwijsfilms en muziek. Met o.a.: the Science Battle, Meetup010, en de grote Spreekbeurtshow (door Derek Otte). Ben je een filmliefhebber? Kom dan zeker kijken naar de allermooiste onderwijsfilms.

De toegang voor de Nacht van het Onderwijs is gratis! Klik hier voor het volledige programma en het blokkenschema.

Over de week van het onderwijs
In de landelijke week van het onderwijs, 1 tot en met 5 oktober 2018, viert Rotterdam het onderwijs met het Onderwijs Festival Rotterdam. Een week vol interessante en inspirerende activiteiten op verschillende locaties, voor en door iedereen die zich betrokken voelt bij het onderwijs in Rotterdam.

Gegevens

Datum:
5 oktober 2018
Tijd:
19:30 tot 20:45
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , ,
Site:
https://onderwijs010.nl/onderwijsfestival

Organisatoren

Young010
LOKAAL

Locatie

Kino
Gouvernestraat 129-133
Rotterdam, 3014 PM Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie