Laden Evenementen

« All Evenementen

Introductiecursus Socratische gespreksmethode

1 november van 14:00 tot 18:00 | €80

Maak kennis met de Socratische gespreksmethodiek. Tijdens deze introductiecursus komen de basisprincipes van het Socratisch gesprek aan de orde.

De Socratische gespreksmethode
De Socratische gespreksmethode is een gestructureerde vorm van dialoog, gericht op het onderzoeken van fundamentele vraagstukken.

De deelnemers werken intensief samen. Anderen overtuigen van een mening is niet aan de orde. De deelnemers stellen vragen, luisteren nauwkeurig en denken gezamenlijk na.  

Voor wie?
Deze introductiecursus is zowel bedoeld voor mensen die nog niet eerder met deze methodiek kennis hebben gemaakt als voor mensen die hun kennis van de Socratische methodiek willen opfrissen omdat zij bijvoorbeeld de verdiepingscursus willen gaan volgen.

Deze cursus is bedoeld voor burgers, ambtenaren en vertegenwoordigers van organisaties die zich richten op democratische vernieuwing en die zoeken naar een wijze van met elkaar in gesprek zijn waarin ruimte ontstaat voor ‘collectief denken’. Collectief denken betekent hier: je verdiepen in je eigen denkbeelden en die van de ander.

Door wie?
De introductiecursus wordt verzorgd door Maarten Rienks. Maarten voert, leidt en begeleidt sinds 2007 gesprekken rond kleine en grote kwesties. Hij doet dit als coach, gespreksbegeleider en facilitator. Tijdens de G1000 Rotterdam was hij tafelvoorzitter en leidde hij gesprekken door gebruik te maken van de Socratische gespreksmethode. Ook trainde hij de andere tafelvoorzitters.

Waar?
Deze cursus vindt plaats in Het Industriegebouw (Goudsesingel 96, Rotterdam), op de tweede verdieping (Jeanette Markus room & Riek Bakker room). De cursus duurt van 14.00 tot 18.00 uur, kosten: € 80,-.

Let op: Als je je aanmeldt vóór 1 oktober 2018 ontvang je 10% korting. Deze korting wordt automatisch verrekend. 

Na deze introductiecursus?
Na het volgen van deze introductiecursus kunt u zich deelnemen aan de Verdiepingscursus Socratische gespreksmethode: Praktijk, intervisie & toepassing. Deze cursus beslaat twee avonden en vindt plaats op donderdag 22 november en donderdag 13 december (van 18.00 tot 22.00 uur).

Waarom deze cursus?
De introductiecursus Socratische gespreksmethodiek maakt – net als de verdiepingscursus – deel uit van de LOKAAL Academie.

Door middel van het aanbieden van deze cursus geeft LOKAAL vervolg aan de opbrengsten van de G1000 Rotterdam, die in 2017 plaatsvond. Het doel van de LOKAAL Academie is het ontwikkelen en ontsluiten van kennis over en de praxis van een deliberatieve democratie.

Aanmelden Introductiecursus Socratische gespreksmethodiek

 

Gegevens

Datum:
1 november
Tijd:
14:00 tot 18:00
Kosten:
€80
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , ,

Organisator

LOKAAL
Telefoon:
010 443 30 60
E-mail:
info@lokaal.org
Website:
www.lokaal.org

Locatie

Het Industriegebouw
Goudsesingel 96
Rotterdam, 3011 KD
+ Google Maps