Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het Grote Jongeren Lijsttrekkersdebat

6 februari 2018 van 20:00 tot 21:30

Waar sta je, wat kies je?

Datum:            Dinsdag 6 februari 2018
Inloop:             19.30 uur
Start debat:     20.00 uur
Locatie:            MBO theaterschool (Pieter de Hoochweg 222)

Rotterdam maakt zich op voor ongelooflijk spannende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Jongeren spelen hierin een belangrijkere rol dan ooit. Niet alleen mogen Rotterdamse jongeren van 16 en 17 jaar al hun stem uitbrengen in de verkiezingen voor de gebiedscommissies, een grote groep jongeren zal voor het eerst gaan stemmen voor de gemeenteraad. Hiermee zouden zij het politieke landschap van kleur kunnen doen verschieten.

Tegelijkertijd schijnen (o.a. volgens onderzoeker Anne Bert Dijkstra van de Universiteit van Amsterdam) Nederlandse jongeren weinig op te hebben met politiek. “Ze zeggen vaker dat ze niet zullen gaan stemmen(…)”

Hoeveel ruimte krijgen jongeren nu echt? Wat vinden zij belangrijk? En gaan zij op 21 maart 2018 massaal naar de stembus of blijven ze thuis? Op dinsdag 6 februari worden de Rotterdamse lijsttrekkers aan de tand gevoeld door studenten van het Albeda College en (een afvaardiging van) Young010.

Te gast: Bart-Joost van Rij (#6 Leefbaar Rotterdam), Co Engberts (#2 PvdA), Said Kasmi (lijsttrekker D66), Taylan Cicek (#3 SP), Sven de Langen (lijsttrekker CDA), Tim Versnel (#4 VVD), Judith Bokhove (lijsttrekker GroenLinks), Nourdin el Ouali (lijsttrekker Nida), Ruud van der Velde (lijsttrekker PvdD), Christel Monrooij (#2 ChristenUnie-SGP), Stephan van Baarle (lijsttrekker Denk), Jos Verveen (lijsttrekker Stadsinitiatief) en Ellen Verkoelen (lijsttrekker 50PLUS).

Presentatie: Tanja Jadnanansing.

Update: Aanmelden voor dit debat is helaas niet meer mogelijk. Wel bestaat de mogelijkheid om ter plekke aan de deur toegelaten te worden indien er sprake is van no-show. Hier kunnen wij echter geen garantie op geven.

Organisatie: LOKAAL i.s.m. Albeda College, Young010, Durf te Denken.

Gegevens

Datum:
6 februari 2018
Tijd:
20:00 tot 21:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Organisatoren

Albeda College
LOKAAL
Young010

Locatie

MBO Theaterschool
Pieter de Hoochweg 222
Rotterdam, 3024 BJ
+ Google Maps