Laden Evenementen

« All Evenementen

H.J.A. Hoflandlezing 2019: Ronald Leopold

14 mei | Gratis

Ronald Leopold is algemeen directeur van de Anne Frank Stichting. Hij zal dit jaar de H.J.A. Hoflandlezing verzorgen.

Foto © Anne Frank Zentrum, fotograaf Stephan Pramme.

Frank van Vree (historicus en directeur van het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies) gaf vorig jaar de H.J.A. Hoflandlezing in LantarenVenster te Rotterdam, met als thema de morele standaard van de verbeelding van de Tweede Wereldoorlog. Hier vindt u de gehele lezing van Van Vree.

De H.J.A. Hoflandlezing wordt georganiseerd door ‘Initiatiefgroep 14 mei’ in samenwerking met LOKAAL en is gratis toegankelijk, mits aangemeld. De aanmelding is nog niet van start.

Na 14 mei wordt de lezing gepubliceerd op de website van LOKAAL en op www.brandgrens.nl.

Over de H.J.A. Hoflandlezing
De in 1927 in Rotterdam geboren en zomer 2016 overleden schrijver en journalist Henk Hofland schreef in 2007 in opdracht van de Initiatiefgroep het eerste essay ‘14 mei’. Als eerbetoon aan deze journalist en essayist wordt sinds 2017 door de Initiatiefgroep 14 mei  een jaarlijkse H.J.A. Hoflandlezing georganiseerd. Met deze lezing wordt het bombardement herdacht als een blijvend keerpunt in de stadshistorie, maar daarbij wordt nadrukkelijk een lijn met de actualiteit gelegd. De Initiatiefgroep hoopt dat de schrijvers die worden uitgenodigd om deze lezing te houden de impact van verwoesting net zo onuitwisbaar in ons collectieve geheugen weten te markeren als Hofland dat in zijn essay van 2007 deed.

 

Gegevens

Datum:
14 mei
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,

Locatie

Bibliotheektheater Rotterdam
Hoogstraat 110
Rotterdam, Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.bibliotheek.rotterdam.nl/openingstijden/detail.html