Laden Evenementen

« All Evenementen

Finale Groot Jongerendebat Rotterdam 2017

12 december van 10:30 tot 16:30

Het Groot Jongerendebat Rotterdam (GJR) is hét debatevenement in Rotterdam voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Op dinsdag 12 december is het tijd voor de finale van 2017!

Op maar liefst vijftien scholen hebben jongeren de afgelopen maanden kennis gemaakt met politiek en debat, onder meer door het spelen van het Politieke Spel. In het Politieke Spel richtten zij hun eigen politieke partij op, ontwierpen ze een verkiezingsposter, verzonnen zij speerpunten van hun partij, onderhandelden ze met de andere politieke partijen en probeerden ze met het aan hen toebedeelde budget zoveel mogelijk voor elkaar te krijgen. Het Politieke Spel is, zoals elk jaar, gespeeld onder leiding van enthousiaste, door LOKAAL getrainde trainers. Jonge mensen die zich vrijwillig inzetten om hun enthousiasme voor politiek en debat over te brengen.

Finale
De klassen die meegedaan hebben aan het Politieke Spel hebben hun drie beste debaters aangewezen. Zij hebben een intensieve debattraining gevolgd, verzorgd door LOKAAL. Vandaag, tijdens de finale in het Rotterdamse stadhuis, zullen zij het tegen elkaar opnemen. Ten overstaan van een vakkundige jury gaan zij in debat over zaken die zij belangrijk vinden.

De presentatie is in handen van Victor Vlam.

Gegevens

Datum:
12 december
Tijd:
10:30 tot 16:30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,

Locatie

Stadhuis
Coolsingel 40
Rotterdam, 3011 AD
+ Google Maps