Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Finale Groot Jongerendebat Rotterdam 2016

13 december 2016 van 11:00 tot 16:30 | Gratis

Het Groot Jongerendebat Rotterdam (GJR) is hét debatevenement in Rotterdam voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Op dinsdag 13 december is het tijd voor de finale van 2016!

Op maar liefst vijftien scholen hebben jongeren de afgelopen maanden kennis gemaakt met politiek en debat, onder meer door het spelen van het Politieke Spel. In het Politieke Spel richtten zij hun eigen politieke partij op, ontwierpen ze een verkiezingsposter, verzonnen zij speerpunten van hun partij, onderhandelden ze met de andere politieke partijen en probeerden ze met het aan hen toebedeelde budget zoveel mogelijk voor elkaar te krijgen. Het Politieke Spel is, zoals elk jaar, gespeeld onder leiding van enthousiaste, door LOKAAL getrainde trainers. Jonge mensen die zich vrijwillig inzetten om hun enthousiasme voor politiek en debat over te brengen.

Finale
De klassen die meegedaan hebben aan het Politieke Spel hebben hun drie beste debaters aangewezen. Zij hebben een intensieve debattraining gevolgd, verzorgd door LOKAAL. Vandaag, tijdens de finale in het Rotterdamse stadhuis, zullen zij het tegen elkaar opnemen. Ten overstaan van een vakkundige jury gaan zij in debat over zaken die zij belangrijk vinden.

Te gast: Fatima Talbi (gemeenteraadslid PvdA), Lars Sorensen (gemeenteraadslid Leefbaar Rotterdam), Liesbeth Levy (directeur LOKAAL), Derek Otte (dichter en woordkunstenaar) en Joost Eerdmans (wethouder Veiligheid, handhaving, buitenruimte en bestuurlijke vernieuwing).

De presentatie is in handen van Victor Vlam.

Je kunt de finale van het GJR hier live volgen vanaf 12.30 uur. 

Gegevens

Datum:
13 december 2016
Tijd:
11:00 tot 16:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , ,

Organisator

LOKAAL
Telefoon:
010 443 30 60
E-mail:
info@lokaal.org
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Stadhuis
Coolsingel 40
Rotterdam, 3011 AD
+ Google Maps