Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

#DRAADspecial: Economie in tijden van corona (en erna)

16 juni 2020 van 19:30 tot 21:00 | Gratis

Stap voor stap worden de maatregelen versoepeld van de intelligente lockdown die het openbare leven de afgelopen weken stillegden, ook in Rotterdam. Voorzichtig stallen marktkooplieden hun koopwaar uit op de Binnenrotte, bootcampklassen zetten weer hun eerste stappen in het publieke groen en horecaondernemers passen en meten met tafels en stoelen volgens de nieuwe anderhalvemeter-norm.

Er worden manifesten opgesteld voor een eerlijkere en groenere samenleving, petities rondgestuurd om zzp- en eenoudergezinnen overeind te houden, handtekeningen verzameld voor snelle opening van sportscholen omdat er anders überhaupt geen sportscholen meer over zijn om te openen…

Kortom, de economische gevolgen van de coronacrisis zijn enorm, ook voor haar Rotterdam en haar inwoners. Kranten staan bol van de mogelijke scenario’s, waarbij de effecten vaak verschillend worden ingeschat en regelmatig door de tijd worden ingehaald.

Welke rol is er bij het op- en doorstarten van de economie weggelegd voor politiek, burgers en bedrijfsleven? Wat zijn de grootste dilemma’s en risico’s en waar gloren kansen en hoop?

In deze online interactieve editie van DRAAD een gesprek over Rotterdamse economie in tijden van corona met wetenschappers, politici en ondernemers.

Te gast:

  • Heleen Mees (econoom, jurist en publicist, o.a. voor de Volkskrant);
  • Janneke Staarink (algemeen directeur De Doelen);
  • Aziz Yagoub (oprichter en eigenaar van poppodium Annabel);
  • Prof. Dr. Walter Baets (lector Values Based Leadership bij Kenniscentrum Business Innovation, onderzoekt de manier waarop in het mkb missiegedreven leiderschap kan worden versterkt).

Met columns van: Eelkje Christine Bosch (eigenaar van de Katendrechtse boekhandel Bosch & De Jongh, dichter, schrijver, o.a. voor Vers Beton) en Inge Janse (journalist o.a. voor Vers Beton).

Op de virtuele politicibank o.a.: René Segers-Hoogendoorn (CDA), Jeroen Postma (GroenLinks), Elene Walgenbach (D66), Bas van Noppen (NIDA), Dennis Tak (PvdA) en Robert Simons (Leefbaar Rotterdam).

De avond wordt afgesloten door dichter, spoken word-artiest, voordrachtskunstenaar en schrijver Derek Otte.

De opnamen vinden voor de gelegenheid plaats in het Vroesenpaviljoen in het Vroesenpark (uiteraard met alle sprekers op anderhalve meter afstand van elkaar). 

Het programma is live online te volgen vanaf 19.30 uur via Zoom (https://zoom.us/j/4404914144?pwd=eE81TmNJbkJUTGNJVGRHRGkrY3JSdz09, Meeting ID: 440 491 4144 | Password: Corona18) en via Facebook live. Via Facebook is de uitzending ook terug te kijken. Twitter mee met #DRAADspecial. 

 

Gegevens

Datum:
16 juni 2020
Tijd:
19:30 tot 21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , ,