Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DRAAD: De bollen van CS

1 maart 2016 van 20:00 tot 22:00 | €5

Komen die gele bollen voor het Centraal Station er nou wel of niet?

Al maanden wordt er gesteggeld over  het kunstwerk ‘Kissing Earth’. Dit kunstwerk van kunstenaar Olafur Eliasson, dat bestaat uit twee immens grote kussende wereldbollen, houdt de gemoederen in Rotterdam al geruime tijd bezig.

Er werd een Facebookgroep opgericht onder de titel ‘Pleurt op met je ballen’, het beeld van Zadkine werd van stal gehaald als passender en financieel haalbaarder alternatief en architect Adriaan Geuze pleitte voor  verplaatsing van het beeld naar de zijkant van het Stationsplein.

Genoeg geluld, vonden D66 en Leefbaar Rotterdam. Vraag de Rotterdammer zelf hoe hij er over denkt!

Zo gezegd, zo gedaan: in DRAAD laten we voor- en tegenstanders aan het woord en nemen we vast een voorproefje op deze volksraadpleging. We leggen vanavond de drie keuzes voor: een leeg plein, een plein met Zadkine of een plein met de bollen?

Verder kijken we in DRAAD terug op de politieke actualiteit met ons journalistenpanel en verschillende lokale politici. Hoe staat het met de bezorgde burger in Rotterdam, bestaat Borgen aan de Maas en wie mogen we feliciteren met de nieuwste toppositie op het lijstje ‘gelukkigste stedelingen van Nederland?’

Te gast: Bart van Leeuwen (Rotterdamse kunstenaar en illustrator, van mening dat het beroemde beeld van Zadkine ‘De verwoeste Stad’ een plaats moet krijgen voor CS), Patrick van der Klooster (directeur AIR) en Adriaan Geuze (landschapsarchitect, oprichter architectenbureau West 8).

De gespreksleiding is in handen van Francisco van Jole.

Journalistenpanel: Mirjam de Winter (RTV Rijnmond, NRC), Willem Sonneveld (columnist AD) en Tara Lewis (Havenloods, NRC, Vers Beton).

Op de politicibank: Jos Verveen (D66), Anton Molenaar (Leefbaar Rotterdam) en Pieter Schol (SP).

DRAAD wordt georganiseerd door LOKAAL i.s.m. Arminius. Tickets bestellen kan hier

Gegevens

Datum:
1 maart 2016
Tijd:
20:00 tot 22:00
Kosten:
€5
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,
Site:
www.arminius.nu

Locatie

Arminius
Museumpark 3
Rotterdam,
+ Google Maps