Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DRAAD: Wat voor haven wil Rotterdam hebben?

22 januari 2019 van 20:00 tot 21:30 | €7,50

De Rotterdamse haven is belangrijk voor de lokale, regionale en landelijke economie. Uit een recent onderzoek blijkt dat zij zelfs belangrijker is dan we al dachten.

De haven is, net als vrijwel alle bedrijfstakken, onderhevig aan sociale en economische ontwikkelingen. In een branche waarin termen als fossiele brandstof, chemie en zware industrie je om de oren vliegen, lijken duurzame energie en de door de politiek gewenste energietransitie een ver-van-mijn-bed-show. Hoe staat het met de duurzaamheidsambities van de Rotterdamse haven? Wat zijn de gevolgen van de energietransitie op korte en lange termijn voor de haven, de stad en haar inwoners?

In DRAAD gaan we op dinsdag 22 januari in gesprek over de vraag hoe duurzaam de Rotterdamse haven is, maar vooral hoe duurzaam zij kan en moet worden. Welke rol is er weggelegd voor de politiek, het havenbedrijf en het bedrijfsleven? 

Te gast o.a.: Bart Kuipers (Senior researcher Haveneconomie en auteur van het rapport ‘Het Rotterdam Effect’, waaruit o.a. blijkt dat de Rotterdamse haven veel belangrijker is voor onze economie dan we eerder dachten), Ties Joosten (houdt zich voor het onderzoeksjournalistieke platform ‘Follow the Money’ bezig met de duurzaamheidsopgave van de Rotterdamse haven en de belangen, structuren en partijen die daarbij komen kijken), wethouder Adriaan Visser (Financiën & Organisatie, Haven, Grote Projecten), Alice Krekt (programmadirecteur Deltalings Energy Forum) en Nico van Dooren (directeur Energie en Industrie van het Havenbedrijf).

Op de politicibank o.a.: Ellen Verkoelen (50PLUS), Dennis Tak (PvdA), Ruud van der Velden (PvdD), Bas van Noppen (Nida), Stephan Leewis (GroenLinks), Christel Monrooij (CU-SGP), Maurice Meeuwissen (PVV) en Dieke van Groningen (VVD).

Gespreksleiding: Francisco van Jole.

Column: Inge Janse.

Bestel hier je tickets.

DRAAD wordt georganiseerd door LOKAAL en Arminius. 

Gegevens

Datum:
22 januari 2019
Tijd:
20:00 tot 21:30
Kosten:
€7,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , ,
Site:
https://arminius.stager.nl/web/tickets/287114

Locatie

Arminius
Museumpark 3
Rotterdam,
+ Google Maps