Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DRAAD Stemmen in de Stad: Wijk aan Zet!

8 maart 2022 van 20:00 tot 23:00

Op 16 maart aanstaande gaat Rotterdam naar de stembus. Naast een stem voor de gemeenteraad kiezen de Rotterdammers in het stemhokje voor het eerst ook hun wijkraadsleden. In de zomer van 2021 heeft de gemeenteraad in Rotterdam een besluit genomen om de wijken in Rotterdam meer macht, middelen en mogelijkheden te geven: Wijk aan Zet!

Betrokkenheid van Rotterdammers bij hun wijk en hun stad wordt vergroot; zeggenschap bij belangrijke besluiten wordt verbeterd. Dat zijn belangrijke uitgangspunten en wekt verwachtingen. Hoe krijgt dit vorm met Rotterdammers? Hoe krijgen Rotterdammers informatie over deze nieuwe koers en wat betekent dit voor hen? Welke stappen moeten er in de stad gezet worden om de lokale democratie op een hoger plan te tillen? In een uitdagende programmareeks met verschillende onderdelen worden bijdragen, vragen, wensen, kritische noten en gerse ideeën uit de stad belicht. De vele activiteiten beantwoorden de vraag hoe Wijk aan Zet! kan gaan werken.

De programmareeks Stemmen in de Stad is een productie van Arminius, OPEN RotterdamVers Beton en LOKAAL en is een vervolg op #stadsgesprekken die in het voorjaar van 2021 zijn gevoerd. Het programma wordt in samenwerking met Vital cities & citizens van de Erasmus Universiteit gemaakt. Het programma vindt plaats onder redactie van genoemde partijen en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam.

De DRAAD Stemmen in de Stad: Wijk aan Zet! op 8 maart georganiseerd door Arminius en LOKAAL, valt binnen de grotere programmareeks, Stemmen in de Stad.

Onder leiding van Geert Maarse gaan kiezers, wethouders, wetenschappers, journalisten, kandidaten voor de wijkraad, stadsmariniers en andere betrokkenen in gesprek over de invoering van de Wijkraden in Rotterdam.

 

Tickets verkrijgbaar via deze link.

Gegevens

Datum:
8 maart 2022
Tijd:
20:00 tot 23:00
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, , , , , ,

Organisatoren

LOKAAL
Arminius

Locatie

Arminius
Museumpark 3
Rotterdam,
+ Google Maps