Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DRAAD: Schuldig on Tour

11 januari 2017 van 20:00 tot 22:00 | Gratis

Maar liefst één op de vijf huishoudens in Nederland heeft schulden: gemiddeld hebben mensen die aankloppen bij de hulpverlening een schuld van €35.000,- maar de kosten voor de samenleving zijn vele malen hoger. Waar komen al die schulden vandaan? En hoe komen we er weer vanaf?

Aan de hand van documentaireserie Schuldig duiken we dieper in ons complexe schuldensysteem. Hoofdpersonen uit de serie, prominenten uit de wereld van schulden, de politiek, opinie- en beleidsmakers, én het publiek gaan met elkaar in debat over boete, schaamte, schuld en schaarste. Waar liggen de problemen en de oplossingen? Hoe willen we als samenleving omgaan met schuld? Waar ligt de grens tussen zelfredzaamheid en solidariteit? En: wie betaalt de rekening?

met:

  • Anne Mieke Zwaneveld, ombudsman Rotterdam
  • Therese Steur, secretaris RoSa (Rotterdam Sociale Alliantie)
  • Jaime Jorba Bos, directeur Faircasso
  • Roeland van Geuns, lector armoede en participatie Hogeschool van Amsterdam
  • Joke de Cock, voorzitter Nederlandse Vereniging van Schuldhulpverleners
  • Maarten Struijvenberg, wethouder Werkgelegenheid en Economie

Schuldig is als televisieserie van 14 november t/m 18 december wekelijks te zien bij de Human op NPO 1 en brengt de menselijke kant van een abstract en complex probleem in beeld. De zesdelige serie volgt verschillende spelers en toont verschillende perspectieven – van wanbetaler tot wethouder – maar ook de absurditeit van een geldverslindend circus waarin iedereen een eigen rol speelt.

Schuldig on Tour gaat verder waar de serie stopt. Ontmoet de hoofdpersonen, stel je vragen en discussieer mee over de stand van zaken in Rotterdam!

Op de politicibank o.a.: Carlos Goncalves (PvdA), Nils Berndsen (D66), Tjalling Vonk (CU-SGP), Leo de Kleijn (SP), Ingeborg Hoogveld (Leefbaar Rotterdam) en Arno Bonte (GroenLinks).

Gratis entree (aanmelden via aanmelden@arminius.nu).
Houd www.schuldig.nl in de gaten voor meer informatie. Volg Schuldig ook op Facebook.

Schuldig on Tour is een productie van Sylbing & Gould in samenwerking met Arminius, Human en Lokaal, het wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Delta Lloyd Foundation. 

Gegevens

Datum:
11 januari 2017
Tijd:
20:00 tot 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Organisatoren

Human
Arminius
LOKAAL

Locatie

Arminius
Museumpark 3
Rotterdam,
+ Google Maps