Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DRAAD: Parkhaven

19 november 2019 van 20:00 tot 21:30 | €7,50

Aan de Rotterdamse Parkhaven, vlak naast Het Park, moet een nieuwe wijk verrijzen met 700 woningen. Het plan is een initiatief van Parkhaven Partners en kan op enthousiasme rekenen van wethouder Bas Kurvers. Maar het plan stuit ook op verzet.

Na bijna zesduizend handtekeningen, een negatief advies van de gebiedscommissies Centrum en Delfshaven én een aanhoudende stroom officiële bezwaarschriften is het duidelijk: veel mensen zijn faliekant tegen woningbouw aan de Parkhaven, aan weerszijden van de Euromast. Hoe nu verder?

Parkhaven Partners voert op dit moment een haalbaarheidsonderzoek uit en hoopt begin volgend jaar de resultaten te kunnen presenteren.
Maar voordat het zover is peilen we in deze editie van DRAAD de stemming en gaan met de verschillende betrokkenen in gesprek.
Wat is de gedroomde toekomst van het Parkhaven-gebied? Wat kunnen we leren van de gang van zaken tot nu toe? En hoe zorg je dat de ontwikkeling van nieuwe bouwprojecten in Rotterdam in het algemeen gebeurt op een voor alle betrokken partijen zo bevredigend mogelijke manier?

Met o.a. wethouder Kurvers (Bouwen, wonen en energietransitie gebouwde omgeving), Joost Westerweel (deskundige op het gebied van burgerparticipatie en gemeenterecht), Peter van der Gugten (Parkhaven Partners), Jan Konings (architect), Ferrie Weeda (columnist Vers Beton) en Bas van Herpen (Focusgroep Groen Parkhaven).

Gespreksleiding: Francisco van Jole.

Bestel hier je tickets.

DRAAD wordt georganiseerd door Arminius en LOKAAL. 

Gegevens

Datum:
19 november 2019
Tijd:
20:00 tot 21:30
Kosten:
€7,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,

Locatie

Arminius
Museumpark 3
Rotterdam,
+ Google Maps