Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DRAAD: Feyenoord City: In wiens belang?

15 juni 2021 van 20:00 tot 22:00 | €5

Tijdens deze DRAAD wordt er ingezoomd op de haalbaarheid Feyenoord City en de plannen voor de gebiedsontwikkeling.

Begin juli staat de besluitvorming over de volgende stap in de ontwikkeling van Feyenoord City op de agenda van de gemeenteraad. De politiek in Rotterdam is verdeeld over Feyenoord City, de gebiedsontwikkeling op Rotterdam Zuid. De coalitie stemde voor, de oppositie tegen. Ook de Rekenkamer van Rotterdam plaatst vraagtekens bij de miljoenen die de stad wil bijdragen aan de bouw van een nieuw voetbalstadion.

Op 30 april jl presenteerde Deloitte de uitkomsten van een audit van de zogenoemde Position Paper (gemeentelijke positie ten aanzien van Feyenoord City), als invulling van de voorwaardelijke instemming van de gemeenteraad van mei 2017. Ook doet de Rotterdamse Rekenkamer onderzoek naar de haalbaarheid, waarvan binnenkort de resultaten bekend zullen worden gemaakt. Voetbalclub Feyenoord heeft inmiddels laten weten akkoord te zijn met de businesscase en door te willen met de plannen. Tijd voor een debat over de voors en tegens van Feyenoord City met betrokkenen en criticasters.

 

Het Debat
In dit debat zullen we ingaan op zowel de haalbaarheid van de businesscase als de plannen voor de gebiedsontwikkeling. Wat is de historie van Feyenoord City? Wat zijn de mogelijkheden? Wat heb je nodig voor een goed stadion? Is de ontwikkeling van Feyenoord City in publiek belang? Wat heeft de voetbalclub Feyenoord er aan? En wat de stad en het gebied?

Met o.a.: Bram Logger (onderzoeksjournalist Vers Beton), Maarten Hoekstra (docent en onderzoeker Thorbecke Academie), Jan van Ballegooijen (architect Crimson), Tsjalle van der Burgh (onderzoeker en universitair docent TU Twente), Martijn van der Steen (adjunct-directeur Nederlandse School voor Openbaar Bestuur, onderzoeker EUR), Riek Bakker (stedenbouwkundige) en Paul Hofstra (scheidend directeur Rekenkamer Rotterdam). Schrijver en Feyenoordfan. Jan Oudenaarden sluit af met een column.

Ruud van der Velden (Partij voor de Dieren) en Ellen Verkoelen (50Plus) nemen plaats op de politicibank.

Gespreksleiding: Geert Maarse

 

 

DRAAD is dé politieke talkshow van Rotterdam. Het is de plek waar raadsleden elkaar informeel ontmoeten en waar bewoners en belanghebbenden zich kunnen verdiepen in thema’s die van belang zijn voor de stad en waar op (korte) termijn besluitvorming over plaatsvindt in het stadhuis. DRAAD is een samenwerking tussen LOKAAL en Arminius.

Gegevens

Datum:
15 juni 2021
Tijd:
20:00 tot 22:00
Kosten:
€5

Organisatoren

LOKAAL
Arminius

Locatie

Arminius
Museumpark 3
Rotterdam,
+ Google Maps