Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DRAAD: Dossier gezonde lucht

17 oktober 2019 van 20:00 tot 21:30 | €7,50

50 jaar Meetnet voor en door iedereen

Dit jaar wordt exact 50 jaar de luchtkwaliteit in onze regio gemeten door DCMR Milieudienst Rijnmond. Tijd om in de politieke talkshow DRAAD stil te staan bij onze lucht. Wat zijn de feiten? Welke effecten heeft schone of juist vervuilde lucht op onze gezondheid? Wat is de opbrengst van de metingen door burgers aan het meetnet? Welke maatregelen moeten er genomen worden om de laatste ‘meters’ te kunnen maken op het gebied van schone lucht? Welke stappen zijn we als burgers bereid te zetten en wat willen we daar voor laten?

In DRAAD: Dossier gezonde lucht maken we de balans op met o.a. Arno Bonte (wethouder Duurzaamheid, Luchtkwaliteit & Energietransitie), Lex Burdof (hoogleraar determinanten van de volksgezondheid aan het Erasmus MC), Sef van den Elshout (coördinator Kennis en Analyse Luchtkwaliteit DCMR), Margreet Hovenkamp (vertegenwoordiger bewonersgroep Hillegersberg) en Tanja de Jonge (wethouder Lokale initiatieven, wijkgericht werken, duurzame gemeente en cultuur van gemeente Barendrecht).

Op de politicibank o.a.: Ellen Verkoelen (50PLUS Rotterdam), Jeroen Postma (GroenLinks Rotterdam), Ruud van der Velden (PvdD) en Ada Dekker (GroenLinks Barendrecht).

Gespreksleiding: Francisco van Jole.

Tickets verkrijgbaar via deze link.

Op deze avond is ook een expositie te zien van 50 jaar Meetnet, kun je zien hoe de luchtkwaliteit wordt gemeten en is er een inloopspreekuur vanaf 19 uur voor prangende vragen over luchtkwaliteit in de regio Rijnmond. 

Dit programma wordt georganiseerd door Arminius en Lokaal. 

Gegevens

Datum:
17 oktober 2019
Tijd:
20:00 tot 21:30
Kosten:
€7,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,
Site:
https://arminius.stager.nl/web/tickets/282489

Organisatoren

LOKAAL
Arminius

Locatie

Arminius
Museumpark 3
Rotterdam,
+ Google Maps