Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DRAAD: Diervriendelijk Rotterdam?

23 mei 2017 van 20:00 tot 22:00 | €6

Komen de vossen al naar de Koopgoot? Wat kunnen we doen tegen de oprukkende rattenplaag in de stad? Hoe zit het met het verbod op circusdieren in Rotterdam? En wat doet de dierenpolitie nou precies tegen dierenmishandeling?

Dieren in de stad in al haar facetten, het is een onderwerp dat bij het huidig College van Burgemeester en Wethouders hoog op de agenda staat. Nooit eerder had Rotterdam een wethouder dierenwelzijn en nooit eerder bracht het stadsbestuur een nota uit waarin beleid werd geschreven speciaal gericht op het welzijn van dieren. De ambities zijn groot en gaan verder dan de landelijk wettelijk vastgestelde taken.
Van het voorkomen van onnodig dierenleed bij de bestrijding van ‘plaagdieren’ tot een dierenarts voor mensen met een laag inkomen, van een dringend verzoek aan verzorgingstehuizen om meer ouderen hun huisdier mee te kunnen laten nemen tot een hardere aanpak van dierenbeulen.

In DRAAD een gesprek over deze nota en dieren in Rotterdam in het algemeen met o.a. Joost Eerdmans (wethouder Dierenwelzijn), André de Baerdemaeker (ecoloog Bureau Stadsnatuur) en Rinus Hitzert (Dierenbescherming). Verder in deze DRAAD natuurlijk ook een overzicht van de recente hoogte- en dieptepunten uit de Rotterdamse politiek. Op de politicibank o.a.: Querien Velter & Josine Strörmann (SP), Jeroen van der Lee (PvdD), Stefan Kroon (D66), Benvenido van Schaik (LR) en Aruna Radjkoemar (PvdA).

Dierenspreekuur met wethouder Joost Eerdmans

Heeft u een vraag over dieren? Over de bestrijding van plaagdieren bij u in de buurt? Over uw eigen huisdier? Stel hem live aan wethouder Eerdmans. Wethouder Eerdmans is de eerste Rotterdamse wethouder met dierenwelzijn in de portefeuille.

Stuur uw vraag en uw contactgegevens naar maarten.bellaard@lokaal.org! Wij selecteren een aantal mensen die hun vraag tijdens #DRAAD aan de wethouder mogen voorleggen.

Gespreksleiding: Francisco van Jole.

Koop hier je tickets.

DRAAD wordt georganiseerd door LOKAAL i.s.m. Arminius.

 

Gegevens

Datum:
23 mei 2017
Tijd:
20:00 tot 22:00
Kosten:
€6
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Arminius
Museumpark 3
Rotterdam,
+ Google Maps