Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DRAAD: Brieven aan het nieuwe college

29 mei 2018 van 20:00 tot 21:30

De Rotterdammer heeft gesproken. Op 21 maart bracht zo’n 47% van de kiesgerechtigden haar stem uit op een partij. Maar liefst 13 partijen zijn nu vertegenwoordigd in de Rotterdamse gemeenteraad.

Met behulp van informateurs Rosenmöller en Duisenberg zal een aantal van die partijen straks een nieuw college vormen. Het coalitieakkoord dat zij vervolgens opstellen zal bepalend zijn voor het Rotterdam van de toekomst.

Maar zover zijn we nog niet.

In DRAAD doet een aantal Rotterdammers in een open brief een oproep aan dit nieuw te vormen college. In de brieven die zij zullen voordragen klinkt de ambitie door om, voordat de inkt van een nieuw akkoord opgedroogd is, het nieuwe college te waarschuwen, memoreren of adviseren.

Te gast o.a.:

  • Sandra Phlippen. Phlippen is socioloog en econoom en chef economie bij het AD.nl;
  • Mary-Jo de Leeuw. De Leeuw is specialist op het gebied van cybersecurity en oprichter van de denktank ‘Internet of Toys’;
  • Ron Bormans. Bormans is voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool Rotterdam;
  • Chris Roorda. Roorda is onderzoeker en adviseur bij DRIFT. Belangrijkste thema in zijn werk is duurzame stedelijke ontwikkeling.

Verder in deze DRAAD een overzicht van de recente hoogte- en dieptepunten uit de Rotterdamse politiek door Eeva Liukku van Vers Beton.

Lees hier de brieven terug:

Bekijk hier de registratie van DRAAD: Brieven aan het nieuwe college.

Op de politicibank o.a.: Ellen Verkoelen (50PLUS), Barbara Kathmann (PvdA), Chantal Zeegers (D66), Dieke van Groningen (VVD) en Lies Roest (GroenLinks).

Gespreksleiding: Francisco van Jole.

Bestel hier je tickets.

Dit programma wordt georganiseerd door LOKAAL & Arminius. 

Gegevens

Datum:
29 mei 2018
Tijd:
20:00 tot 21:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Locatie

Arminius
Museumpark 3
Rotterdam,
+ Google Maps