Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DRAAD: Beste politicus van Rotterdam 2021

14 december 2021 van 15:30

Wie mag zich een jaar lang ‘Beste politicus van Rotterdam’ noemen?

De gemeenteraad, het hoogste orgaan van Rotterdam, bepaalt voor iedereen heel veel van het dagelijks leven. Dat doen de 45 gemeenteraadsleden samen, maar de een zit vaker en steviger aan de knoppen dan de ander. Welke Rotterdamse politicus bepaalde het meest de agenda? Wie was leidend in de publieke opinie? En: wie kreeg het meest voor elkaar? De jury, bestaande uit Jan-Roelof  Visser (RTV Rijnmond), Ewoud Kieviet (NOS), Eeva Liukku (Vers Beton,) en Peter Groenendijk (AD/Rotterdams Dagblad), beslist wie zich een jaar lang beste politicus van Rotterdam mag noemen.  

Genomineerd zijn Jeroen Postma (GroenLinks), Dieke van Groningen (VVD) en Tjalling Vonk (ChristenUnie/SGP).

De jury over Jeroen Postma (Rotterdam, 11 november 1982):
Goed ingelezen denker en gedecideerd spreker. Postma is kritisch maar ook constructief, en weet door goed te luisteren en lezen in complexe dossiers niet zelden de vinger op de zere plek te leggen.”

De jury Dieke van Groningen (Nijmegen, 19 oktober 1979):
“Misschien geen raadslid van het grote woord, maar wel van daden. Met praktische oplossingen die klein ogen – en daardoor niet altijd of meteen opvallen – maar wel groot leed kunnen voorkomen. Dat combineert ze met een scherp oog op de uitvoering.”

De jury over Tjalling Vonk (Smallingerland, 28 juli 1969)
“In de Rotterdamse raad, waar het er verbaal vaak hard aan toe gaat en krachttermen aan inflatie onderhevig zijn, valt Tjalling Vonk juist op door vast te houden aan zijn eigen, rustige debatstijl. Zo wist hij belangrijke resultaten te boeken op ‘zijn’ dossiers.’

Eerdere winnaars waren o.a. Ruud van der Velden (Partij voor de Dieren, 2020), Gerben Vreugdenhil (Leefbaar Rotterdam, 2019), Vincent Karremans (VVD, 2018), Jeroen van der Lee (PvdD, 2017) Sven de Langen (CDA, 2016), Nourdin El Ouali (NIDA, 2015), Hugo de Jonge (CDA, 2014), Maarten Struijvenberg (Leefbaar Rotterdam, 2013), Maarten van de Donk (VVD, 2011) en Leo de Kleijn (SP, 2009).

Verder blikken de aanwezige juryleden tijdens dit programma terug op de afgelopen vier jaar. Wat waren bepalende beslissingen en momenten? Wat mogen we nooit vergeten? Wat ging goed en wat kan beter? Wat geeft de jury, met gemeenteraadsverkiezingen in aantocht, graag ter overweging mee aan (aanstaande) raadsleden, burgemeester en wethouders voor de komende raadsperiode?

Tot slot uiteraard een nieuwe editie van De Grote Ken Je Stad En Politiek Quiz?

De verkiezing Beste Politicus van Rotterdam vindt elk jaar aan het einde van het jaar plaats en is een initiatief van de Rotterdamse politieke pers en het Periklesinstituut en wordt mede mogelijk gemaakt door Arminius en LOKAAL.

di 14 december 2021
15:30

entree
Zaal 7,50 / livestream 7,50

studenten en Rotterdampas
5,00 (zaal)

tickets
Zaal- en Livestream Tickets

Presentatie: Anna Visser
DRAAD is een samenwerking van LOKAAL en Arminius.

Gegevens

Datum:
14 december 2021
Tijd:
15:30
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Arminius
Museumpark 3
Rotterdam,