Laden Evenementen

« All Evenementen

DRAAD: Beste politicus van Rotterdam 2021

14 december van 20:00 tot 21:30

Wie mag zich een jaar lang ‘Beste politicus van Rotterdam’ noemen?

De gemeenteraad, het hoogste orgaan van Rotterdam, bepaalt voor iedereen heel veel van het dagelijks leven. Dat doen de 45 gemeenteraadsleden samen, maar de een zit vaker en steviger aan de knoppen dan de ander. Welke Rotterdamse politicus bepaalde het meest de agenda? Wie was leidend in de publieke opinie? En: wie kreeg het meest voor elkaar? De jury, bestaande uit Jan-Roelof  Visser (RTV Rijnmond)Ewoud Kieviet (NOS)Eeva Liukku (Vers Beton,) en Peter Groenendijk (AD/Rotterdams Dagblad), beslist wie zich een jaar lang beste politicus van Rotterdam mag noemen.  

De genomineerden worden binnenkort bekend gemaakt.

Verder blikken de aanwezige juryleden tijdens dit programma terug op de afgelopen vier jaar. Wat waren bepalende beslissingen en momenten? Wat mogen we nooit vergeten? Wat ging goed en wat kan beter? Wat geeft de jury, met gemeenteraadsverkiezingen in aantocht, graag ter overweging mee aan (aanstaande) raadsleden, burgemeester en wethouders voor de komende raadsperiode?

Tot slot uiteraard een nieuwe editie van De Grote Ken Je Stad En Politiek Quiz?

De verkiezing Beste Politicus van Rotterdam vindt elk jaar aan het einde van het jaar plaats en is een initiatief van de Rotterdamse politieke pers en het Periklesinstituut en wordt mede mogelijk gemaakt door Arminius en LOKAAL.

di 14 december 2021
20:00

entree
Zaal 7,50 / livestream 7,50

studenten en Rotterdampas
5,00 (zaal)

tickets
Zaal- en Livestream Tickets

Presentatie: Anna Visser

De verkiezing Beste Politicus van Rotterdam vindt elk jaar aan het einde van het jaar plaats en is een initiatief van de Rotterdamse politieke pers en het Periklesinstituut en wordt mede mogelijk gemaakt door Arminius en LOKAAL.

Eerdere winnaars waren o.a. Ruud van der Velden (Partij voor de Dieren, 2020), Gerben Vreugdenhil (Leefbaar Rotterdam, 2019), Vincent Karremans (VVD, 2018), Jeroen van der Lee (PvdD, 2017) Sven de Langen (CDA, 2016), Nourdin El Ouali (NIDA, 2015), Hugo de Jonge (CDA, 2014), Maarten Struijvenberg (Leefbaar Rotterdam, 2013), Maarten van de Donk (VVD, 2011) en Leo de Kleijn (SP, 2009).

DRAAD is een samenwerking van LOKAAL en Arminius.

Gegevens

Datum:
14 december
Tijd:
20:00 tot 21:30
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Arminius
Museumpark 3
Rotterdam,