Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Draad: Beste politicus van Rotterdam 2020

8 december 2020 van 20:00 tot 21:30

Wie mag zich een jaar lang ‘Beste politicus van Rotterdam’ noemen?

De gemeenteraad, het hoogste orgaan van Rotterdam, bepaalt voor iedereen heel veel van het dagelijks leven. Dat doen de 45 gemeenteraadsleden samen, maar de een zit vaker en steviger aan de knoppen dan de ander. Welke Rotterdamse politicus bepaalde het meest de agenda? Wie was leidend in de publieke opinie? En: wie kreeg het meest voor elkaar?
De jury, bestaande uit Jan-Roelof Visscher (RTV Rijnmond), Ewoud Kieviet (NOS), Eppo König (NRC) en Folkert van der Krol (AD/RD), beslist wie zich een jaar lang beste politicus van Rotterdam mag noemen. 

De genomineerden worden binnenkort bekend gemaakt.

Eerdere winnaars waren o.a. Gerben Vreugdenhil (Leefbaar Rotterdam, 2019), Vincent Karremans (VVD, 2018), Jeroen van der Lee (PvdD, 2017) Sven de Langen (CDA, 2016), Nourdin El Ouali (NIDA, 2015), Hugo de Jonge (CDA, 2014), Maarten Struijvenberg (Leefbaar Rotterdam, 2013), Maarten van de Donk (VVD, 2011) en Leo de Kleijn (SP, 2009).

Verder staan de aanwezige juryleden tijdens dit programma stil bij hun politieke nieuwsmoment van het afgelopen jaar en spelen we De Grote Ken Je Stad Quiz.

Presentatie: Anna Visser

Entree is gratis, maar voorafgaand reserveren is verplicht!

De verkiezing Beste Politicus van Rotterdam vindt elk jaar aan het einde van het jaar plaats en is een initiatief van de Rotterdamse politieke pers en het Periklesinstituut en wordt mede mogelijk gemaakt door Arminius en LOKAAL.

Gegevens

Datum:
8 december 2020
Tijd:
20:00 tot 21:30
Evenement Categorieën:
,