Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DRAAD: Alicia

17 april 2018 van 19:30 tot 21:00 | Gratis

De documentaire ALICIA kwam hard aan bij zijn publiek. De film volgt drie jaar lang het dagelijkse leven van Alicia, een meisje dat op eenjarige leeftijd uit huis werd geplaatst en op vijfjarige leeftijd in een kindertehuis terecht kwam nadat ze vier jaar bij een pleeggezin had doorgebracht. De film begint als ze negen jaar is en nog altijd in dat tehuis woont. Het beloofde nieuwe gezin lijkt er niet te komen. We zien de worsteling van het kind dat zich geen raad lijkt te weten met het gebrek aan perspectief, anderen ziet komen en gaan en steeds bozer en onhandelbaarder wordt. Ze wil maar één ding: haar moeder, maar dat lijkt niet te gebeuren. Ze wordt van tehuis naar tehuis verhuisd. Niemand kan de zorg op zich nemen en haar veiligheid garanderen. De hekken worden hoger en hoger, het kind recalcitranter en roekelozer.

De eensluidende verontwaardiging van meer dan een miljoen kijkers bij het zien van ALICIA heeft de boel in beweging gezet: wie weet is dit het momentum? Zou het mogelijk zijn om elkaar te vinden in dat gemeenschappelijk gevoel dat de film achterlaat?

De makers van de documentaire hebben het plan opgevat de impact van de film te vergroten door tien bijeenkomsten door het hele land op te zetten om zo de mogelijkheid te creëren alle actoren rond kinderen als Alicia bij elkaar te brengen. Het uiteindelijke doel van deze tien dialogen is om de meest essentiële aanbevelingen, onorthodoxe ideeën en met lef klinkende beloftes te bundelen tot een manifest van prioriteiten. Die agenderen de makers in het najaar bij de verantwoordelijke instituten tijdens een grootse, landelijke bijeenkomst in Den Haag.

Tijdens deze bijzondere editie van de politieke talkshow DRAAD focussen we op de situatie in Rotterdam en nodigen we iedereen uit de dialoog aan te gaan met elkaar en zich uit te spreken over wat er anders moet en kan en wat daarvoor nodig is en van wie. Dit alles expliciet zonder vingerwijzen.

Met:

  • Peer van der Helm, lector Residentiële Jeugdzorg
  • Saskia Hes-Bakkeren, kinderrechter Rechtbank Rotterdam
  • Carlos, ervaringsdeskundige Expex

En:

  • Christine Eskes (CDA)
  • Narsingh Balwantsingh (PvdA)

Bestel hier je tickets.

Dit programma wordt georganiseerd door LOKAAL en Arminius. 

Gegevens

Datum:
17 april 2018
Tijd:
19:30 tot 21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,
Site:
https://arminius.stager.nl/web/tickets/213030

Organisatoren

LOKAAL
Arminius

Locatie

Arminius
Museumpark 3
Rotterdam,
+ Google Maps