Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DRAAD: Een zwangerschapsverbod in Rotterdam? (GEANNULEERD)

15 november 2016 van 20:00 tot 22:00 | €5

Let op:

Dit debat is geannuleerd. Heeft u al kaarten? U ontvangt een mail over hoe dit opgelost wordt.

Moeten moeders die niet in staat zijn hun kinderen veilig en gezond groot te brengen verplicht aan de anticonceptie? Wel als het aan wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs, Jeugd en Zorg) ligt. De Jonge pleit voor een wet die het mogelijk maakt om kwetsbare moeders te dwingen voorbehoedsmiddelen te gebruiken. Het gaat dan bijvoorbeeld om moeders met een drugsverslaving, een verstandelijke beperking of een psychische stoornis. In Rotterdam zou het gaan om ruim tien gezinnen.

Verplichte anticonceptie is omstreden, omdat het volgens tegenstanders ingaat tegen het grondrecht van ouders om kinderen te krijgen en in strijd is met het recht op onaantastbaarheid van het lichaam. Voorstanders menen dat er teveel schrijnende gevallen zijn van zwangere moeders waarbij alle betrokken hulpverleners vooraf weten: dit gaat niet goed, zij zal nooit een veilig thuis kunnen bieden aan het kind. Zij pleiten ervoor de rechten van het kind centraal te stellen en niet de rechten van de moeder.

Mag een overheid mensen het recht ontnemen kinderen te krijgen? Wordt met dit voorstel van De Jonge een ethische grens gepasseerd?  Of wordt het hoog tijd dat dit taboe doorbroken wordt en slechte ouders tegen zichzelf in bescherming worden genomen als het nog niet te laat is?

Met o.a. Marianne van den Anker (politica en journaliste).

Op de politicibank: Ira van Winden (Leefbaar Rotterdam), Christine Eskes (CDA), Robin de Roon (D66) en Fatima Talbi (PvdA).

En natuurlijk kijken we in deze DRAAD weer terug op de lokale politieke actualiteit met columnist Willem Sonneveld. Gespreksleiding: Francisco van Jole.

 

Bestel hier je tickets.

DRAAD wordt georganiseerd door LOKAAL en Arminius. 

 

Gegevens

Datum:
15 november 2016
Tijd:
20:00 tot 22:00
Kosten:
€5
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Organisatoren

LOKAAL
Arminius

Locatie

Arminius
Museumpark 3
Rotterdam,
+ Google Maps