Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DRAAD: Vlam in de pan? De spanningen onder Turkse Rotterdammers

27 september 2016 van 20:00 tot 22:00 | €5

De spanningen binnen de Turkse gemeenschap in Rotterdam zijn de afgelopen tijd geregeld voorpaginanieuws. Een in Nederland gepubliceerde lijst met daarop Gülen-aanhangers als vermeend Turks staatsvijand, burgemeester Aboutaleb die weigert zich de wet te laten voorschrijven door de Turkse regering, ingegooide ramen bij verenigingen en scholen en meningen over en weer bepalen het nieuws.

Maar wat is er nu precies aan de hand? Hoe voorkomen we escalatie van de spanningen in onze stad en wat zou hierin de rol van de media, politici en de Turkse gemeenschap in Rotterdam kunnen zijn? In DRAAD maken we de balans op en proberen we inzage te krijgen in de ontstane problemen met politici en betrokkenen.

Met o.a. Halil Karaaslan (docent maatschappijleer en columnist), Froukje Santing (journalist, Turkije-kenner en islamspecialist), Iffet Subasi (journalist) en Alaattin Erdal voormalig CDA-politicus, voorzitter Stichting Cosmicus, initiatiefnemer Netwerk Turkse Rotterdammers).

Op de politicibank: Leo de Kleijn (SP), Nils Berndsen (D66), Tanya Hoogwerf (Leefbaar Rotterdam), Sven de Langen (CDA) en Marco Heijmen (PvdA).

Verder in DRAAD natuurlijk weer het politiek maandoverzicht van columnist Willem Sonneveld, waarin hij ons in sneltreinvaart bijpraat over alles wat er de afgelopen tijd is gebeurd in de Rotterdamse politiek.

De presentatie is in handen van Francisco van Jole.

Koop hier je tickets.

DRAAD wordt georganiseerd door LOKAAL i.s.m. Arminius. 

Gegevens

Datum:
27 september 2016
Tijd:
20:00 tot 22:00
Kosten:
€5
Evenement Categorie:

Organisatoren

LOKAAL
Arminius

Locatie

Arminius
Museumpark 3
Rotterdam,
+ Google Maps