Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DRAAD | Woonreferendum Rotterdam

21 juni 2016 van 20:00 tot 22:00 | €5

Wethouder Schneider presenteerde eerder dit jaar zijn Woonvisie 2030, een ‘vergezicht op Rotterdam als aantrekkelijke woonstad voor iedereen’. Hierin presenteert hij onder andere een plan van aanpak om goedkope woningen te slopen en daarvoor in de plaats duurdere woningen te bouwen in Rotterdam . Dit om een betere balans te creëren in de stad tussen arme en rijkere bewoners.

Actiecomité Woonreferendum Rotterdam is woedend op Schneider. Volgens hen zullen de wachtlijsten die er nu al zijn voor sociale huurwoningen door deze plannen veel langer worden en wordt het voor veel huurders, starters en gezinnen onbetaalbaar om in Rotterdam te blijven wonen.

Het comité wil een referendum zodat Rotterdammers zélf kunnen kiezen of ze voor of tegen de afbraak van de betaalbare woningen zijn. Tot 22 juni  heeft het comité de tijd om de benodigde 10.000 handtekeningen op te halen. Lukt dat, dan mag de Rotterdamse burger zich voor het eerst in 30 jaar weer uitspreken in een stadsreferendum.

Ook wethouder Schneider juicht het initiatief voor een referendum toe omdat het hem in staat stelt zijn plannen verder toe te lichten en in gesprek te gaan met de Rotterdammers. Dat doet hij aan de vooravond van deze spannende deadline in DRAAD met politici, actievoerders, huurders, verhuurders en ‘zwevende’ kiezers.

En natuurlijk kijken we in deze DRAAD weer terug op de lokale politieke actualiteit met ons journalistenpanel en verschillende lokale politici.

Gespreksleiding: Francisco van Jole.

Met o.a.: wethouder Ronald Schneider (Leefbaar Rotterdam), Burgit van Huuksloot (actiecomité Woonreferendum Rotterdam) en Roland Goetgeluk (stadsgeograaf).

Op de politicibank o.a.: Nils Berndsen en Stefan Kroon (D66), Leo Bruijn (PvdA), Danielle Knieriem (CDA), Judith Bokhove (GroenLinks), Querien Velter (SP) en Luuk Wilson (Leefbaar Rotterdam).

Tickets bestellen kan hier. Met studentenpas en Rotterdampas krijg je korting: entree is dan € 2,50.

DRAAD wordt georganiseerd door Arminius en LOKAAL. Dit project is onderdeel van de Rotterdam Architectuur Maand.

Gegevens

Datum:
21 juni 2016
Tijd:
20:00 tot 22:00
Kosten:
€5
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,
Site:
https://arminius.stager.nl/web/tickets/76975

Locatie

Arminius
Museumpark 3
Rotterdam,
+ Google Maps