Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DRAAD: De toekomst van de Rotterdamse winkelstraat

31 mei 2016 van 20:00 tot 22:00 | €5

Hoe ziet de winkelstraat van de toekomst eruit? Met verdwijnende buurtsupers, failliet gaande kledingboetiekjes en uitstervende lokale drogisterijen lijkt het soms alsof de grote winkelketens de winkelstraat hebben overgenomen. Het aanbod wordt steeds eenvormiger en Albert Heijn, Dirk, Etos en Kruidvat zijn niet meer weg te denken uit de gemiddelde winkelstraat. En terwijl winkelpanden leegstaan, worden er nog steeds nieuwe panden bijgebouwd.

Minister Kamp zegt dat zijn Retailagenda gaat zorgen voor meer kansen voor winkeliers. Wat vinden Rotterdamse ondernemers en bewoners van zijn plannen? Is er nog ruimte voor de ideeën van de ondernemers en bewoners zelf? Worden de Rotterdamse ondernemers wel (genoeg) betrokken bij het beleid? Hoe erg is het eigenlijk dat winkelstraten steeds meer op elkaar gaan lijken? Hoe denkt de Rotterdamse politiek hierover? In DRAAD op dinsdag 31 mei praten we over de toekomst van de Rotterdamse winkelstraat met ondernemers, consumenten en bestuurders.

Te gast: Han Meyer (hoogleraar Stedenbouwkunde, deed onderzoek naar o.a. urbanism en city planning), Anke Griffioen (pionier van Vereniging de Binnenweg, eigenaar van Caland/Schoen, bestuurskundige), Marcel Evers (manager beleid & advies bij INretail) en Jeroen Rienks en Afke Weltevrede (Onderwater Producties) van de voorstelling KASSA.

Op de politicibank: Arno Bonte (GroenLinks), Gerda Eeuwijk (D66), Benvenido van Schaik, Bart-Joost van Rij en Anton Molenaar (Leefbaar Rotterdam), Tom Weerdmeester (SP), Carlos Gonçalves (PvdA) en Maarten van de Donk (VVD).

En natuurlijk kijken we in deze DRAAD weer terug op de lokale politieke actualiteit met ons journalistenpanel.

Gespreksleiding: Francisco van Jole.

DRAAD wordt georganiseerd door LOKAAL i.s.m. Arminius. Tickets bestellen kan hier.

Gegevens

Datum:
31 mei 2016
Tijd:
20:00 tot 22:00
Kosten:
€5
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,
Site:
www.arminius.nu

Locatie

Arminius
Museumpark 3
Rotterdam,
+ Google Maps