Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DRAAD: Hallo Oekraïne, ja of nee?

29 maart 2016 van 20:00 tot 22:00 | €5

Bent u voor of tegen de wet ter goedkeuring van het associatieverdrag tussen Oekraïne en de Europese Unie?’

Die vraag wordt op 6 april voorgelegd aan de Nederlandse burger. Maar wat staat er nou precies in dat verdrag? En wat zijn daar de gevolgen van? Wat draagt dit referendum bij aan de Nederlandse democratie? En wat betekent een eventueel ‘nee’ voor de samenwerking in Europa? Moeten we eigenlijk überhaupt wel gaan stemmen?

Thierry Baudet (schrijver/opiniemaker en voorvechter kamp ‘NEE’) en Kees Verhoeven  (lid Tweede Kamer voor D66 en pleitbezorger kamp ‘JA’) gaan met elkaar  en het publiek in debat over de voors en tegens van het associatieverdrag met Oekraïne en deze aanstaande volksraadpleging.

In een mini-college zal Henri de Waele (hoogleraar internationaal en Europees recht) een kort en bondig overzicht van de inhoud van het associatieverdrag geven.

Ook zullen 8 jonge Oekraïners van ‘Voor! Of tegen? En verder?’ met persoonlijke verhalen en argumenten  de discussie over het associatieverdrag met Oekraïne in een ander daglicht plaatsen.

En natuurlijk kijken we in deze DRAAD weer terug op de lokale politieke actualiteit met ons journalistenpanel en verschillende lokale politici.

Op de politicibank: Samuel Schampers (D66), Nourdin el Ouali (Nida), Jeroen van der Lee (PvdD), Leo de Kleijn (SP) en Jeroen Postma (afdelingsvoorzitter GroenLinks).

De gespreksleiding is in handen van Francisco van Jole.

DRAAD wordt georganiseerd door LOKAAL i.s.m. Arminius. Tickets bestellen kan hier

DRAAD gemist? Bekijk hier de video.

Gegevens

Datum:
29 maart 2016
Tijd:
20:00 tot 22:00
Kosten:
€5
Evenement Categorie:

Locatie

Arminius
Museumpark 3
Rotterdam,
+ Google Maps