Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Debatwedstrijd Pendrecht

31 januari 2018 van 15:30 tot 17:30 | Gratis

Kinderen in debat

Met de ontwikkeling van democratische vaardigheden kun je niet vroeg genoeg beginnen! Om deze reden initieert en organiseert LOKAAL al jaren educatieve projecten op het gebied van politiek en democratie voor het voortgezet onderwijs, mbo en hbo.

Een mooi voorbeeld hiervan is het project Groot Jongerendebat Rotterdam (GJR) dat LOKAAL jaarlijks organiseert. Door dit project maken leerlingen van het voortgezet onderwijs (nader) kennis met politiek en debatteren.

Op verzoek van de Kinderfaculteit Pendrecht organiseert LOKAAL een speciale editie van dit project voor leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Leerlingen van de Beatrixschool, de Hoeksteen en twee locaties van basisschool Over de Slinge leren spelenderwijs hoe zij hun mening goed kunnen verwoorden en beargumenteren. Dit leren ze onder andere door in de klas het Politieke Spel te spelen. Tijdens dit spel richten de leerlingen hun eigen politieke partij op, bepalen ze waar ze zich voor in willen zetten en gaan ze met elkaar het debat aan om hun standpunten erdoor te krijgen.

Na deze eerste kennismaking met debat en politiek maken drie a vier leerlingen per school zich op voor een heuse debatwedstrijd in de raadzaal van het stadhuis. De leerlingen krijgen ter voorbereiding een aantal workshops om nog meer te oefenen met debatteren en het debat goed voor te bereiden. Op woensdag 31 januari zullen zij de verbale degens kruisen op het stadhuis.

Tijdens het project is de leerlingen gevraagd wat zij leuk en minder leuk vinden aan wonen in Pendrecht en wat ze aan zouden pakken als ze de baas waren. Van de uitkomsten wordt een boekje gemaakt.

De Debatwedstrijd Pendrecht wordt georganiseerd in opdracht van en in samenwerking met Kinderfaculteit Pendrecht.

Gegevens

Datum:
31 januari 2018
Tijd:
15:30 tot 17:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Organisatoren

LOKAAL
Kinderfaculteit Pendrecht