Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Basiscursus Gemeentepolitiek vanaf 28/9/22 (CURSUS = VOL!)

28 september 2022 van 19:00 tot 21:30 | €80

Vanaf 28 september 2022 start een nieuwe Basiscursus Gemeentepolitiek. In vier bijeenkomsten krijgen de cursisten aan de hand van actuele voorbeelden van de Rotterdamse politiek onder begeleiding van Marjolein Nieuwdorp. Voor inzicht in wie de beslissingen nemen, hoe besluiten tot stand komen en wat je kunt doen om zelf invloed uit te oefenen op de (lokale) besluitvorming. Ook is er aandacht voor de 39 wijkraden in Rotterdam. Wat is een wijkraad en wat zijn de taken van wijkraadsleden? Op welke wijze kan je als inwoner een bijdrage leveren aan de wijkdemocratie?

Gedurende de cursus komen er een gemeenteraadslid en wijkraadslid langs om uitleg en toelichting te geven op basis van hun eigen ervaring.

Voor wie?

Deze cursus is bestemd voor iedereen die belangstelling heeft voor politiek en voor het bestuur van de stad. Politieke (voor)kennis is niet noodzakelijk.

Waar en wanneer?

Deze cursus wordt gegeven door Marjolein Nieuwdorp en vindt plaats in het Industriegebouw (Goudsesingel 96) op vier woensdagavonden, namelijk woensdag 28 september, 5, 12 en 19 oktober 2022 (19:00 – 21:30u). De kosten voor de gehele cursus bedragen € 80. Schrijf je nú in!

Over de trainer:

Marjolein Nieuwdorp is een maatschappelijk betrokken Rotterdammer en politieke junkie. Als communicatiestrateeg op het stadhuis houdt ze zich bezig met complexe bestuurlijke dossiers, daarnaast werkt ze als campagnetrainer in binnen- en buitenland. Ze helpt Rotterdammers een stem te geven door hen te leren pitchen en door publieke debatten in goede banen te leiden.
Marjolein gaf eerder les aan de Hogeschool Rotterdam en geeft nu trainingen media en politiek, liefst met een aardige dosis filosofie en psychologie. Bij LOKAAL geeft Marjolein o.a. de Basiscursus Gemeentepolitiek en treedt ze op als gespreksleider.

Inschrijven Basiscursus Gemeentepolitiek - september 2022

Gegevens

Datum:
28 september 2022
Tijd:
19:00 tot 21:30
Kosten:
€80
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , ,

Organisator

LOKAAL
Telefoon:
010 443 30 60
E-mail:
info@lokaal.org
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Het Industriegebouw
Goudsesingel 96
Rotterdam, 3011 KD
+ Google Maps