Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Basiscursus Gemeentepolitiek 26 jan | 2, 9 en 16 feb |

26 januari 2022 van 19:00 tot 21:30 | €80

Ga in vogelvlucht door het politieke landschap!

Op 26 januari 2022 start een nieuwe basiscursus Gemeentepolitiek. In vier bijeenkomsten krijg je aan de hand van actuele voorbeelden de hoed en de rand te zien van de Rotterdamse politiek. Je krijgt inzicht in wie de beslissingen nemen, hoe besluiten tot stand komen en wat je kunt doen om zelf invloed uit te oefenen op de (lokale) besluitvorming.

Ook is er aandacht voor de gebiedscommissies. Wat is een gebiedscommissie? En wat betekenen ze voor jouw stad, wijk en belangen?

Gedurende de cursus komen er meerdere gastsprekers uit de politiek en de gemeente langs om uitleg en toelichting te geven op basis van hun eigen ervaring.

Voor wie?

Deze cursus is bestemd voor iedereen die belangstelling heeft voor politiek en voor het bestuur van de stad. Voorkennis over politiek is niet nodig.

Waar en wanneer?

Deze Basiscursus wordt gegeven door Marjolein Nieuwdorp en vindt plaats in het Industriegebouw (Goudsesingel 96) op vier woensdagavonden, namelijk woensdag 26 januari, 2, 9 en 16 februari (19:00 – 21:30). De kosten bedragen € 80,- (voor de gehele cursus, dus voor vier avonden). Schrijf je nú in!

Over de trainer:

Marjolein Nieuwdorp is een maatschappelijk betrokken Rotterdammer en politieke junkie. Als communicatiestrateeg op het stadhuis houdt ze zich bezig met complexe bestuurlijke dossiers en werkt ze als campagnetrainer in binnen- en buitenland. Ze helpt Rotterdammers een stem te geven door hen te leren pitchen en door publieke debatten in goede banen te leiden.

Foto door: Sander van Wettum

Aanmelden kan via onderstaand formulier:

Gegevens

Datum:
26 januari 2022
Tijd:
19:00 tot 21:30
Kosten:
€80
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Organisator

LOKAAL
Telefoon:
010 443 30 60
E-mail:
info@lokaal.org
Bekijk de site van Organisator