Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Basiscursus Gemeentepolitiek

4 april 2016 van 19:00 tot 21:30 | €70

Ga in vogelvlucht door het politieke landschap.

In vier bijeenkomsten krijg je aan de hand van actuele voorbeelden de hoed en de rand te zien van de Nederlandse politiek. Je krijgt inzicht in wie de beslissingen nemen, hoe besluiten tot stand komen en wat je kunt doen om zelf invloed uit te oefenen op de (lokale) besluitvorming.

Tijdens de bijeenkomsten zijn gastsprekers aanwezig uit de politiek en de gemeente om uitleg en toelichting te geven op basis van hun eigen ervaring. Ook is er speciale aandacht voor de nieuwe gebiedscommissies. Wat is een gebiedscommissie? En wat betekenen ze voor jouw stad, wijk en belangen?

Voor wie?

Deze cursus is bestemd voor iedereen die belangstelling heeft voor politiek en voor het bestuur van de stad. Voorkennis over politiek is niet nodig.

Waar en wanneer?

Deze cursus vindt plaats in de Volksuniversiteit op maandag 4, maandag 11, maandag 18 en maandag 25 april 2016.

We zitten vol!

Inschrijven voor deze cursus is helaas niet meer mogelijk. Wil je meedoen aan de volgende Basiscursus Gemeentepolitiek? Schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief en wees op tijd voor de inschrijving voor de najaarscursus die op 1 november van start gaat. Of houd onze website in de gaten!

Gegevens

Datum:
4 april 2016
Tijd:
19:00 tot 21:30
Kosten:
€70
Evenement Categorie:

Locatie

Rotterdamse Volksuniversiteit
Heemraadssingel 277
Rotterdam,
+ Google Maps