Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

010debat: Het Rotterdam Project

5 februari 2019 van 20:00 tot 22:00 | Gratis

Debat gemist? Kijk het nu terug!

Drie jaar na de opnames van ‘The Amsterdam Project’ is Beau van Erven Dorens terug met ‘Het Rotterdam Project’. Niet zonder reden, want het aantal daklozen in Nederland stijgt nog steeds. De afgelopen maanden was bij RTL4 te zien hoe Beau vijf Rotterdamse daklozen hielp in hún strijd van de straat te komen. Hierbij kregen zij hulp van het Leger des Heils, een team van experts én Beau.

‘Het Rotterdam Project’ is het indrukwekkende verhaal van vijf daklozen die het leven weer richting proberen te geven. De daklozen moeten het zelf willen en zelf doen, met doorzettingsvermogen, veerkracht en hetzelfde lef waarmee ze zich jarenlang op straat overeind hebben weten te houden. De daklozen Soufyan (20), Stephany (24) en haar pasgeboren zoontje, Patrick (43), Hilde (54) en Yvar (28) kregen van en via Beau alle hulp die ze nodig hebben én een pinpas met 10.000 euro.

Hoe zal dit experiment in Rotterdam uitpakken? Zal de vonk van een beetje publieke aanmoediging en genegenheid op de daklozen overslaan en hun wilskracht aanvuren om de problemen in hun leven aan te pakken? Of zal het allemaal voor niets zijn? Hoe overdraagbaar zijn de lessen van ‘Het Rotterdam Project’? Hoe en of kan een televisieprogramma als ‘Het Rotterdam Project’ het verschil maken?

Burgemeester Aboutaleb kondigde naar aanleiding van een bericht van Beau van Erven Dorens al aan af te willen van boetes voor dak- en thuislozen. Volgens Aboutaleb is het beter om hulp te bieden in plaats van een boete op te leggen als dak- en thuislozen betrapt worden op overtreding van het alcoholverbod.

Te gast o.a.: Beau van Erven Dorens, Angela de Jong (tv-recensente AD), straatadvocaat Frank van der Schee, ds. Dick Couvée (Pauluskerk), Marcel Slockers (huisarts en straatdokter), wethouder Sven de Langen (Volksgezondheid, zorg, ouderen en sport) en deelnemers aan het programma Patrick, Hilde en Soufyan.

Presentatie: Ernest van der Kwast.

Ingang publiek via Bibliotheektheater. 

Organisatie: LOKAAL & AD/Rotterdams Dagblad i.s.m. Bibliotheek Rotterdam.

Livestream
Om zoveel mogelijk mensen de kans te bieden om dit debat te volgen wordt dit debat live uitgezonden. Het debat wordt ter plekke (op 5 februari vanaf 20.00 uur) vertoond op een groot scherm in de centrale hal van de Bibliotheek. Om in de centrale hal aanwezig te kunnen zijn tijdens de live uitzending hoeft u zich niet aan te melden. Let op: ingang voor de livestream in de centrale hal via Bistro Bar Binnenrotte.

U kunt de livestream ook thuis bekijken. Klik hier.

Kaarten
Alle kaarten zijn uitverkocht (indien u zich bijtijds heeft aangemeld heeft u hiervan inmiddels per mail een bevestiging ontvangen, checkt u ook uw spamfolder indien u uw bevestigingsmail niet kunt vinden in uw inbox!).

Gegevens

Datum:
5 februari 2019
Tijd:
20:00 tot 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Organisatoren

LOKAAL
AD/Rotterdams Dagblad

Locatie

Bibliotheektheater Rotterdam
Hoogstraat 110
Rotterdam, Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie