Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

010 Debat | Avondje Aboutaleb: Ongevraagd advies voor de burgemeester

16 maart 2021 van 20:00 tot 22:00

Ahmed Aboutaleb is op 5 januari officieel voor de derde periode benoemd als de burgemeester van Rotterdam. Voor het AD Rotterdams Dagblad en stichting LOKAAL Rotterdam reden om hem op een avond te trakteren waarin Rotterdammers de burgemeester in allerlei soorten en maten advies geven. | Kijk terug

Geef advies
Wat doet hij goed voor de stad en wat kan beter? Wat verwachten we van de burgemeester in het Rotterdam ná corona? Willen we hem meer zien of is inmiddels de sleur in onze relatie gekropen? Wat bedoelde Aboutaleb toen hij zei dat het uitgaansleven nooit meer zou worden zoals het was? En wat met: ‘Ik heb geen tijd voor politiek, ik heb een stad te besturen’? Hoe houdt onze burgervader een vinger aan de pols bij jonge Rotterdammers? En waarin verschilt hij van zijn voorgangers? Kortom: we hebben nog zes jaar met elkaar voor de boeg, tijd voor een goed gesprek!

Vertel het ons. Stuur je advies in een mailtje naar rd.reageren@ad.nl, plus je naam en leeftijd. Wij verzamelen de adviezen en overhandigen die aan hem tijdens de talkshow.

Op de avond
Live vanuit de Centrale Bibliotheek reageert de burgemeester aan de talkshowtafel op de adviezen van vijf heuse ‘adviseurs’: Chaimae Fadis (Jongeren), Marianne van den Anker (Politiek), Aziz Yagoub (Horeca), Marianne Klerk (Historie) en Diederik Chevalier (Imago).

Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen en advies van jullie, het online aanwezige publiek. Wat vind jij van onze burgemeester? Ga op 16 maart om 20.00 uur naar www.AD.nl/rotterdam of www.lokaal.org en praat mee met Avondje Aboutaleb.

De presentatie van de show is in handen van Mirjam de Winter en Hugo Borst.

Avondje Aboutaleb is HIER terug te zien.

010 debat is een reeks debatten die wordt georganiseerd door Stichting LOKAAL, centrum voor democratie in Rotterdam en het AD Rotterdams Dagblad. In deze reeks worden actuele Rotterdamse kwesties onderzocht en in een breder perspectief geplaatst.

Gegevens

Datum:
16 maart 2021
Tijd:
20:00 tot 22:00
Evenement Categorie: