Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

010debat: Nooit meer werken

24 mei 2017 van 20:00 tot 22:00 | Gratis

Over de toekomst van arbeidsmarkt en onderwijs in Rotterdam

Bedrijven en banen vertrekken naar lagelonenlanden, opleidingen zijn niet meer van deze tijd en studies matchen niet langer met de arbeidsmarkt van de toekomst. Hoe moeten arbeid en onderwijs er in de nabije toekomst uitzien om dit te voorkomen? Hoe voorkomen we dat de robot ons overbodig maakt?

De economie in Rotterdam groeit (blijkt uit de Economische Verkenning Rotterdam). Rotterdam heeft de wind in de rug, maar de werkloosheid daalt nauwelijks. Moet Rotterdam zichzelf opnieuw uitvinden om op langere termijn economisch succesvol te zijn?

Tijdens dit 010debat op woensdag 24 mei gaan we hierover in gesprek met experts, beleidsmakers en politici. Hoe behouden we onze werkgelegenheid? Hoe kunnen we in Rotterdam voor zowel hoog- als laagopgeleiden werk en inkomen blijven verschaffen? Hoe leiden wij jongeren op die flexibel inzetbaar zijn? Met welke trends (robotisering, ICT?) moeten de stad, het onderwijs en het bedrijfsleven rekening houden te kunnen blijven concurreren? Over welke nieuwe vaardigheden moeten werknemers beschikken? 

Te gast o.a.: Marco Pastors (Directeur Nationaal Programma Rotterdam Zuid), Fabian Dekker (arbeidssocioloog, houdt zich o.a. bezig met de thema’s flexibele arbeid, nieuwe technologie en jeugdwerkloosheid), Henk de Bruijn (manager social affairs Havenbedrijf Rotterdam), Ron Kooren (Voorzitter College van Bestuur Albeda College) en Pauline Maas (directeur van Stichting CodeKlas, geeft ict-lessen in het speciaal onderwijs en schreef onlangs een boek over programmeren met kinderen).

Gespreksleiding: Ernest van der Kwast.

Er zijn vier 010debatten in een jaar. Deze vinden plaats in het Nationale-Nederlanden Café op het Stationsplein. Het 010debat is een samenwerking van LOKAAL, de redactie van AD Rotterdams Dagblad en Nationale-Nederlanden. 

Gegevens

Datum:
24 mei 2017
Tijd:
20:00 tot 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Organisatoren

LOKAAL
AD/Rotterdams Dagblad
NN/DE Café

Locatie

Nationale-Nederlanden DE-Café
Stationsplein 25
Rotterdam,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie