Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

010 Debat: Festivalterreur of aanstellerij?

27 juni 2016 van 20:00 tot 22:00 | Gratis

Feestneuzen en foodtrucks overspoelen deze zomer wederom de stad en de parken. Rotterdam wordt door sommigen dé festivalstad van Nederland genoemd. Van hap- en picknickfeestjes, theatersessies en poëzievoordrachten tot house- of elektromuziek.

Steeds vaker komen er klachten binnen van omwonenden, met name over de muziek, die bij sommigen tot in de woonkamer te horen is. Ook de Partij voor de Dieren is niet blij met de grootschalige festivals in de stad. Aanleiding is de schade die Het Park bij de Euromast volgens de PvdD opliep tijdens Koningsdag aan (wortels van) bomen. De PvdD wil dat de gemeente stopt met het geven van vergunningen voor grootschalige festivals op dit soort plekken.

Op maandag 27 juni vanaf 20.00 uur gaan we in debat over het festivalbeleid van Rotterdam. Is er sprake van ‘Amsterdamse praktijken’ in Rotterdam? Worden er teveel festivals georganiseerd en moet dit minder? Of is dit aanstellerij en moeten we juist blij zijn dat Rotterdam zo’n bruisende festivalstad is geworden?

Te gast: Aziz Yagoub, evenementen- en festivalorganisator in Rotterdam. Lees ook het opinieartikel van zijn hand uit het AD/Rotterdams Dagblad van 8 juni 2016: ‘Verdeel de festivaldruk over al onze stadsparken’. En Thomas Roskam (voorzitter gebiedscommissie Noord, Leefbaar Rotterdam), Ruud van der Velden (Partij voor de Dieren), Jos Verveen (D66, lees hier het opinieartikel van zijn hand uit het AD/Rotterdams Dagblad van 25 juni 2016: ‘Meer maatwerk nodig bij Rotterdamse festivals’) en Andre De Baerdemaeker (Stadsecoloog bij Bureau Stadsnatuur).

Het debat wordt geleid door Léon van Geest 

Het 010 Debat is een samenwerking van LOKAAL, de redactie van AD Rotterdams Dagblad en Nationale-Nederlanden.

Gegevens

Datum:
27 juni 2016
Tijd:
20:00 tot 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Organisatoren

LOKAAL
AD/Rotterdams Dagblad
NN/DE Café

Locatie

Nationale-Nederlanden DE-Café
Stationsplein 25
Rotterdam,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie