Laden Evenementen

« All Evenementen

010-Actueel: Grand Hotel Rotterdam? met o.a. Ilja Leonard Pfeijffer

10 maart van 20:00 tot 22:00 | €5

Rotterdam is populair onder binnen- en buitenlandse toeristen. Het aantal bezoeken blijft voor het zesde jaar op rij onverminderd stijgen. De economische impact wordt voor de stad steeds groter en de zakelijke reisindustrie is inmiddels een belangrijke inkomstenbron. Hotels, attracties en bedrijven profiteren volop van de toenemende populariteit van Rotterdam. Voor de gemeente aanleiding om in 2018 voor het eerst een wethouder met de portefeuille Toerisme aan te stellen. Bovendien wordt begin 2020 de eerste toeristische visie door wethouder Kasmi gepresenteerd waarin wordt beschreven hoe de stad de balans tussen levendigheid en leefbaarheid wil bewaken.

Toerisme wordt gezien als een belangrijke inkomstenbron, maar in Europa lijden vele steden onder het massatoerisme. Huizenprijzen in stadscentra stijgen tot grote hoogtes, oorspronkelijke bewoners verlaten de stad, de infrastructuur kan de grote bezoekersstromen nauwelijks aan.

Welke lessen kan Rotterdam hieruit trekken? En kan de stad deze problemen vóór zijn? Zullen toeristen onze stad nog beter weten te vinden nadat het Eurovisie Songfestival heeft plaatsgevonden? En wat betekent dit voor de leefbaarheid in de stad?

In het Bibliotheektheater gaan we op dinsdag 10 maart in gesprek met o.a. Ilja Leonard Pfeijffer (auteur van de alom geprezen roman Grand Hotel Europa), Wilbert Lek (directeur van Rotterdam Partners), Ferrie Weeda (stadsgids) en Ko Koens (lector New Urban Tourism bij InHolland Rotterdam en co-auteur van het rapport: overtoerisme, over het begrijpen en managen van de groei van stedelijke toerisme). Tijdens het debat is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Gespreksleiding: Lotfi El Hamidi.

Klik hier voor tickets (prijs: 5,00 euro voor niet-leden, 3,00 euro voor leden, incl. drankje).

Dit 010-Actueel debat wordt georganiseerd door LOKAAL & de Bibliotheek Rotterdam en staat in het teken van de Boekenweek, met als thema ‘Rebellen & Dwarsdenkers’. 

Organisatoren

LOKAAL
Bibliotheek Rotterdam

Locatie

Bibliotheektheater Rotterdam
Hoogstraat 110
Rotterdam, Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.bibliotheek.rotterdam.nl/openingstijden/detail.html