Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

010-Actueel: Grand Hotel Rotterdam met o.a. Ilja Leonard Pfeijffer

17 november van 20:00 tot 22:00

Op woensdag 17 november gaan we in gesprek met Ilja Leonard Pfeijffer, auteur van het best verkochte Nederlandstalige boek van 2019, Grand Hotel Europa. Hij vertelt over zijn roman en de thema’s die hij daarin aanhaalt. Een meeslepend verhaal over liefde in tijden van massatoerisme.

Rotterdam is populair onder binnen- en buitenlandse toeristen. De economische impact wordt voor de stad steeds groter en de zakelijke reisindustrie is inmiddels een belangrijke inkomstenbron. Tot voor kort profiteerden hotels, attracties en bedrijven volop van de toenemende populariteit van Rotterdam. Voor de gemeente aanleiding om in 2018 voor het eerst een wethouder met de portefeuille Toerisme aan te stellen. Bovendien werd begin 2020 de eerste toeristische visie door wethouder Kasmi gepresenteerd waarin wordt beschreven hoe de stad de balans tussen levendigheid en leefbaarheid wil bewaken.

Toerisme wordt gezien als een belangrijke inkomstenbron, maar in Europa lijden vele steden onder het massatoerisme. Huizenprijzen in stadscentra stijgen tot grote hoogtes, oorspronkelijke bewoners verlaten de stad, de infrastructuur kan de grote bezoekersstromen nauwelijks aan.

Onder leiding van Marjolein Nieuwdorp (dagvoorzitter en politieke junkie) gaat Ilja Leonard Pfeijffer in gesprek met Wilbert Lek, directeur van Rotterdam Partners (het bureau voor City Marketing), Arna Mačkić, architect/kunstenaar Studio LA en  prof. dr. Monique Kremer, bijzonder hoogleraar Actief Burgerschap aan de Universiteit van Amsterdam.

Welke lessen kan Rotterdam hieruit trekken? Hoe gaat de stad om met (massa)toerisme? Wat betekent (massa)toerisme voor de leefbaarheid van de inwoners en ondernemers in de stad?

Locatie: Bibliotheektheater, Hoogstraat 110
Toegang: € 5,- (incl. drankje)
Aanmelden: verplicht via Eventbrite

Dit 010-Actueel gesprek wordt georganiseerd door Bibliotheek Rotterdam & LOKAAL. 

 

Gegevens

Datum:
17 november
Tijd:
20:00 tot 22:00
Evenement Categorie:

Organisatoren

Bibliotheek Rotterdam
LOKAAL

Locatie

Bibliotheektheater Rotterdam
Hoogstraat 110
Rotterdam, Nederland
+ Google Maps
Site:
http://www.bibliotheek.rotterdam.nl/openingstijden/detail.html